Gündem

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan Ahlatlıbel'de kritik görüşme

14 Haziran 2023 11:07

CHP'de başlayan "değişim" tartışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla Çankaya'daki Ahlatlıbel Parkı'nda buluştu. İkilinin görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü.

İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “değişim” vurgulu açıklamaları sonrası Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Yenilenmenin ve değişimin önünü sonuna kadar açacağım” sözleri dikkati çekmişti.

İmamoğlu da dün gazetecilerin Kılıçdaroğlu'nun, “İstanbul’u da düşünmek zorundayım” açıklaması hatırlatılarak yönelttiği, “Siz aday olursanız İstanbul ne olacak” sorusuna, “Kendileri genel başkanımız. İstanbul’u da düşüneceğiz, Ankara’yı da düşüneceğiz, Türkiye’yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul’dan da ibaret değilyanıtını vermişti.

Bugün erken saatlerde Ankara’ya giden İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’yla Ahlatlıbel Parkı’nda Saat 10.00 sıralarında bir araya geldi. Görüşme saat 11.50'de sona erdi. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun çıkışta kameralara uzaktan el salladığı görüldü. İkiliden basın açıklama gelmedi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu ile görüşen İmamoğlu: Her şey güzel olacak


TIKLAYIN - Özgür Özel: Partiyle helalleşmeye ihtiyaç var, yoksa sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır