Gündem

İmamoğlu, Google aramalarında, "eski belediye başkanı" olarak gösterildi

20 Aralık 2022 07:14

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Google’da yapılan aramalarda, “eski belediye başkanı” olarak tanımlandı.

İmamoğlu'na, "YSK üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin yankıları sürerken, Wikipedia'dan Google'a uzanan bir hata tepki topladı. 

Google ana sayfasında İmamoğlu için, "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini kullanıldı. 

Bu ibarenin Wikipedia'dan otomatik olarak alındığı ifade edilirken, sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği duruma İmamoğlu da yanıt verdi.

Google'daki, "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini twitter'dan paylaşan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki BM İklim Zirvesi'nde kullandığı ifadelere atıfta bulunarak, "I speech kürsü" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, "Bozuk yargı düzeni, senin arama motoru ayarlarını da bozmuş anlaşılan… Bu kararı, 16 milyon İstanbullu verir ve hatta iki kez verdi" ifadesini kullandı.

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da,  Google'ın kendilerine yaptığı, "Datayı Wikipedia'dan çekiyor Google. Aksiyon alıyoruz. Biraz zaman alabilir ama düzeltilir" açıklamasını paylaştı. Ongun, "Zorunlu Açıklama: Google Türkiye’nin tarafımıza verdiği bilgi budur. Lütfen, bir/birkaç kişinin Wikipedia üzerinden yaptığı kurnazlığı ciddiye almayalım. Duyarlı yüz binlerce vatandaşımıza ilgileri için teşekkür ederiz" dedi.