Gündem

İmamoğlu, Erdoğan'ın sözleriyle gönderme yaptı: Nereden nereye!

"Bu saatten sonra İstanbul'u hiç kimse özensiz yönetemeyecek"

02 Şubat 2023 19:34

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak sessiz ve derinden bir devrime imza attıklarını belirterek, "Gücümüzü milletten alıyoruz. Kendimizi milletimize karşı sorumlu hissediyoruz. Başımız, sadece milletimizin karşısında eğilir. Bunu herkes bilsin. Kendini milletin üstünde gören hiçbir odağa da asla boyun eğmeyeceğiz” dedi. Konuşması sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yapan İmamoğlu, “Nereden nereye diyeyim, bir benzetme daha yapsınlar” dedi.

İBB, içerisinde kütüphane, sergi salonu, İstanbul Kitapçısı, tiyatro, sahne ve ortak çalışma alanı bulunan çok fonksiyonlu ‘Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ni tamamladı. ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında hizmete alınan merkezin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katılımıyla bugün yapıldı. 

"İBB olarak, sessiz ve derinden bir devrime imza atıyoruz"

“İddiayla söylüyorum; İBB olarak, sessiz ve derinden bir devrime imza atıyoruz” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız şeyler ve ortaya koyduğumuz yönetim felsefesi, bence bütün arkadaşlarımla, hatta paydaşlarımızla, katılımcılarımızla, hatta sadece siyasi partimizin mensupları değil, sadece ittifakımız olan siyasi partilerin mensupları da değil, bugün belki İstanbul'da muhalefet olan diğer parti temsilcileriyle dahi ortak akıl arayışıyla nitelikli, ahlaklı, dürüst, adil bir yönetişim modeliyle ilgili arayış içerisinde olan İstanbul'uz biz. Ve bu kimlik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizin hayal ettiği güzel günlerin bir Ar-Ge'si gibidir. Yönetişim modeli anlamında, bir inovasyon merkezi gibidir. Her attığımız adımı bu anlamda atıyor ve onun bir büyük ölçeğini ülkemiz için hayal eder durumdayız. Zaten mevzuya böyle bakmadığınız zaman kısır kalırsınız; dünyanın bugünkü ihtiyaçlarına, bugünkü neslin taleplerine ne yazık ki cevap veremezsiniz. O bakımdan, bunun adı bir zihniyet devrimidir. Lütfen bizi bu yönüyle takip ediniz.

"Bu saatten sonra İstanbul'u hiç kimse özensiz yönetemeyecek"

Vatandaşın şehre ve yerel yönetime bakış açısını değiştiriyoruz. Öyle şeyler yapıyoruz ki bu saatten sonra İstanbul'u hiç kimse özensiz yönetemeyecek. İstanbul'un dinamiklerini, yaşamın içindeki bireylerini, insanlarını yok sayarak eskisi gibi keyfi yönetemeyecek. Yanlış işleri yapmaya kalkan yöneticilerin karşısına İstanbullular, her zamankinden çok daha cesur bir biçimde çıkacak. ‘Biz doğrusunu gördük. Daha doğrusunu, daha iyisini talep ediyoruz. O işler öyle olmaz’ deyip parmağını yöneticilere gösterecek. Mesela, İstanbul'un milyonlarca metrekarelik yeşil alanlarına göz koyamayacaklar. ‘İmara açarız kıyısından kıyısından’ diye düşünemeyecekler. Çünkü gördüler ki kent ormanları yıllarca, onlarca yıldır gizli saklı tutuluyordu. Acaba neden? İşte bu değişimi ortaya koyan bizler, artık İstanbulluların o kent ormanlarında çok güzel anlar, anılar geçirmesine imkan tanıyoruz. İstanbullular, artık bu tür tehditlere izin vermeyecek. Mesela, dere yataklarına şu anda 15-16 noktada milyonlarca metrekarelik yaşam vadilerini hizmete geçirmeyi başarıyoruz. İşte bu aşamadan sonra, uçsuz bucaksız vadileri gören vatandaşlarımız, bu tür alanlarda kurulabilecek hayalleri hissettiler, yaşadılar. Bundan sonra, asla ve asla başka türlüsüne müsaade etmeyecekler. Buna niyetlenenler, karşısında en güçlü şekilde karakterli İstanbulluları bulacak." 

"Nereden nereye!"

İstanbul Kitapçısı'nın sayılarını artırdıklarını anımsatan İmamoğlu, "'Ya İstanbullular kitap okur mu, okumaz mı? Satar mı, satmaz mı?’ Öyle bir endişemiz, ölçümüz yok. Ama gördük ki, Bağcılar'ın meydanına güzel bir kitapçı açarsanız, İstanbul Kitapçıları arasında Bağcılar Meydanı'ndaki kitapçınız ilk 3’e giriyor. Siz, bu memleketin güzel insanlarına, hangi yöresinde, hangi şehrinde, hangi köyünde, hangi mahallesinde, ne verirseniz verin, iyi şeyleri alma gayretinde olan güzel kalpli insanları var. Bu cennet vatanın güzel evlatları var. Yeter ki, onlara iyi hizmet verin. Onun için ben, her açılan İstanbul Kitapçısı’na ayrı bir güzellikle bakıyorum. Yeme içme mekanları olacak. Çok işlevli ve her gün on binlerce kişiye hizmet verecek bir kamusal yaşam merkezi. İstanbul'un göbeğindeki bu alana bütün İstanbulluları, sevgili gençleri bekliyorum'" dedi.

Konuşmasının devamında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık kullandığı 'Nereden nereye' sözüne göndermede bulunan İmamoğlu, "Tabii ki tam da şöyle bir tarife uygun bir yer burası, -ben böyle yapınca da ‘Sesin çok benziyor’ falan diyorlar, fesuphanallah- nereden nereye diyeyim, bir benzetme daha yapsınlar" dedi.