Gündem

İmamoğlu cephesinden AKP Grup Sözcüsü'ne suç duyurusu: Cinayetle dahi irtibatlandırmaya çalışıyorlar

10 Ağustos 2023 13:35

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu'nun "Müstakbel gelin"i olduğu öne sürülen Melis Çatak'a vapur hediye edildiğini iddia eden AK Partili Murat Türk Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

TRHaber adlı internet haber sitesinde, Sakine Garipoğlu'nun arkadaşı olan Melis Çatak'ın İmamoğlu’nun "müstakbel gelini" olduğu ileri sürüldü. Haberde, Melis Çatak’a İBB’nin Şehir Hatları’na ait vapurunun hediye edildiği iddia edildi.

Haberde, “Üzerinde cinayet işlenmiş koltuktaki kahkaha pozuyla tanınan Sakine Garipoğlu’nun ‘kankası’ Melis Çatak, müstakbel kayınbabası Ekrem İmamoğlu’ndan çok özel bir hediye aldı” ifadesi kullanıldı. 

AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise haberde yer alan iddiaları sosyal medya hesabından “iddialarımızı doğrulayan paylaşımlar” mesajıyla paylaştı. Türkyılmaz, şöyle dedi: 

"Organizatör ve eğlence sektörü danışmanlığı yapan Melis Çatak’ın İBB şehir hatlarına ait bir vapuru kiraladığı, ofis olarak kullandığı ve parti organizasyonları için ticari gelir elde ettiğine ilişkin ciddi bir iddia var. Çatak’ın İmamoğlu‘nun müstakbel gelini olduğu, Garipoğlu ailesi ile olan ilişkilerle ilgili iddialar bizi şimdilik ilgilendirmiyor. Fakat vapurun kiralama şekli, ne kadara kiralandığı ve ne amaçla kiralandığına ilişkin hususlar bizi ve İstanbulluları yakından ilgilendiriyor. Konunun takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Melis Çatak, iddialar üzerine Instagram’dan açıklama yaparak, İmamoğlu ailesiyle resmi ya da gayriresmi hiçbir ilgisi olmadığını ve kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

Şehir Hatları A.Ş. de iddiayı yalanlarken söz konusu vapurun şirketlerine ait olmadığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: 

“AK Parti İBB Meclis üyesi ve grup sözcüsü Sn. Murat Türkyılmaz’ın 06.08.2023 tarihinde, saat 23.39’da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yer alan, organizatör Melis Çatak’a Şehir Hatları’na ait bir geminin kiralandığı ve gemiden ticari gelir elde edildiği yönündeki iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İddialara konu olan gemi, Anadolu Feneri Gemisi’dir. Söz konusu gemi şirketimiz mülkiyetinde olmayıp, Şirketimize ait ve/veya şirketimize tahsis edilen bir gemi de değildir. Anadolu Feneri Gemisi, daha önce Şehir Hatları filosunda bulunmuş olup 26.08.2010 tarihinde Rize Belediye Başkanlığı tarafından satın alınarak ismi Dursun Kaptan olarak değiştirilmiştir. 2017 yılında ise TURYAP emlak firması tarafından satın alınmış ve ismi yeniden Anadolu Feneri olarak değiştirilmiştir.”

AKP'li Türkyılmaz'a suç duyurusu

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, 10Haber'den Caner Taşpınar'a yaptığı açıklamada, hukuki süreç başlattıklarını belirtti. “Gerekli girişimlerde bulunduk, savcılığa da başvurduk. 4-5 kişi ve mecra ile ilgili bulunduk” diyen Avukat Polat, Türkyılmaz hakkında da suç duyurusu yaptıklarını söyledi.

Avukat Polat, şöyle konuştu:

“Kendisi İBB Meclis Üyesi. İstediği anda gerçek bilgilere ulaşması mümkün. Bunları araştırmadan bu paylaşımı yaptığı gibi bu paylaşımın altında da haberin doğruluğunu ortaya koyduğunu iddia eden başka paylaşımlara da atıf yapmış, fotoğraflar yayınlamış. Çamur at izi kalsın tarzında bu tarz yayınlar hoş değil. Alakası olmayan bir cinayetle dahi irtibatlandırmaya çalışıyorlar. Bundan sonra top adalet mekanizmalarında umarım adalet yerini bulur.”