Gündem

İmam-Kaymakam tartışması aşiretler kavgasına döndü

23 Ocak 2024 21:22

Diyarbakır Kulp'ta kayyım kaymakam Burak Akeller'in imama saldırdığı iddiasının ardından ilçede iki aşiret konuya dair karşı karşıya geldi. Taraflar, Kaymakamlık binası önünde birbirlerine saldırdı, güvenlik önlemleri arttırıldı. 

Kulp'un kayyım kaymakamı Burak Akeller, camide hutbeyi sehven iki satır atlayarak okuyan imam M.K.'yi "Sen terörist misin!" diyerek ve küfrederek mikrofonla darbettiği iddia edilmişti. İmam, rapor alarak şikayetçi olmuştu. Diyarbakır Barosu hukuki süreci takip edeceklerini duyurmuştu. Valilik soruşturma başlatırken, kaymakam kendini, "Şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı" diye savunmuştu. 

Amida Haber'in haberine göre, kayyım kaymakam Burak Akeller ve imam tartışması devam ederken Kulp'ta aşiretler de konuya ilişkin olarak karşı karşıya geldi. AKP İlçe Başkanı Abdulselam Toprak’ın kardeşi M. Toprak ile imam yakınları arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine her iki ailenin mensupları İlçede toplanmaya başladı. Aşiret üyelerinin karşı karşıya gelmemesi için giriş ve çıkışlar tutuldu. İlçede üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

İddiaya göre; imam yakınları ile AKP İlçe Başkanının yakınları arasında yaşanan tartışmanın İlçe Kaymakamı Burak Akeller’e yapılacak destek açıklaması neden oldu. Dün sabah bir grup, Kaymakamlık önünde destek açıklaması yapmak istedi. Ancak AKP'li vekillerin bu duruma itiraz etmesi üzerine açıklamaya fazla kişi katılmadı. İki aile arasında yaşanan kavganın bu açıklamadan kaynaklandığı belirtildi. 

TIKLAYIN - Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye "kayyım kaymakam" yanıtı: Yine yarım yamalak anlamış

TIKLAYIN - MHP'li Yönter'den DEVA'lı Yeneroğlu'na "hukuk" tepkisi: Türkiye sen ve senin zihniyetinden tamamen arındığı gün feraha erecek