Gündem

İlkokulu kardeşinin kimliği ile bitirdi, askere kardeşi yerine gitti; 30 yıldır kimliksiz yaşayan adam ‘evlenmek için’ mahkemeye başvurdu

22 Ekim 2019 10:19

İstanbul Fatih’te Serap- Hikmet Çarboğa çiftinin 1989’da doğan çocuklarının 30 yıldır kimliksiz yaşadığı ortaya çıktı. Burak Çarboğa, evlenmek istediği için 30 yıl sonra kimlik başvurusunda bulundu. 

Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın haberine göre, Evde doğum yapan kadın, oğluna "Burak" ismini verdi. Burak'ın nüfus işlemlerini sürekli öteleyen baba, eşi kısa süre sonra hamile kalınca iki çocuğunun kimliğini tek seferde çıkarabileceğini düşündü. Çiftin, bir sene sonra bir erkek çocukları daha oldu. Çarboğa ailesi, bebeklerine "Günay" adını verdi. Hastane tarafından durum Nüfus'a bildirildi ve Günay'ın kimliği kısa bir sürede çıktı. Serap Çarboğa'nın yeniden hamile kalması sonrası, babası Burak'ın kimliğini çıkartmayı bir kez daha erteledi.

Burak Çarboğa kardeşinin kimliğiyle hastaneye ve askere de gitti. "Firar" suçundan dava açılan Günay Çarboğa, askeri hâkim karşısına çıktı. Ağabeyinin kendisinin yerine askere gittiğini söyleyen Günay, rahatsızlığı nedeniyle "Askerliğe elverişli değil" raporu aldı. Burak Çarboğa bu arada nüfus başvurdu, fakat dosya yıllarca işlemsiz kaldı. Evlenmek istediğini söyleyen Burak Çarboğa kimlik alabilmek için mahkemeye başvurdu.