Gündem

İliç'teki maden faciasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklandı

Bilirkişi raporu çıktı; şüphelilerden 5'i asli kusurlu bulundu

17 Şubat 2024 00:30

Zanlılardan aralarında altın madeni ocağını işleten şirketin yöneticilerinden Kanadalı J.R.G'nin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin gözaltına alınan, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İliç Adliyesi'ne götürüldü.

Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılardan aralarında J.R.G'nin de yer aldığı 6'sı sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 2'si ise haklarında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Erzincan Baro Başkanı: Şüphelilerden 5'i asli kusurlu 

DHA'da yer alan habere göre, Erzincan Baro Başkanı Avukat Adem Aktürk bilirkişi raporunun çıktığını söyledi. Aktürk, rapora göre şüphelilerden 5’inin asli, 2’sinin tali ve 1’inin ise kusursuz olduğunu söyledi. Aktürk ayrıca şüphelilerden asli kusurlu olan 5’inin tutuklanacağını öngördüğünü belirtti. 

TIKLAYIN - İliç maden faciasının 4'ncü günü | Göçük altında kalan işçilerden hâlâ haber yok; gözaltına alınan 8 kişi adliyede!