Kültür-Sanat

İlhan Şeşen: Sağlık ve ulaşımda çok iyi yere geldik

Şucu ya da bucu diye ayırmadan ben herkes için sanat yapıyorum"

29 Nisan 2019 09:04

Müzisyen İlhan Şeşen, Türkiye'nin sağlık ve ulaşımda çok iyi bir noktaya geldiği görüşünü dile getirirken "Geçmişe göre çok büyük gelişme var. Sadece eleştirilmemeli, iyi şeyler de söylenmeli" dedi.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Şeşen, "Sağlık güvenceniz var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Emekliliğim var ama müzik emekçilerinin ciddi sağlık güvencesi yok. Bu konuda gerekli düzenlemelerin de yapılmasını devletten bekliyoruz. Yalnız şunu da söylemek isterim ki; Türkiye sağlık alanında geçmişe oranla çok iyi bir noktaya geldi. Hastanelerin durumuna bakarak bile bunu görebiliyoruz. Sadece sağlıkta değil, ulaşımda da öyle. Geçmişe göre çok büyük gelişme var. Sadece eleştirilmemeli, iyi şeyler de söylenmeli."

Şeşen, "Okuduğunuz bir haber de etkiliyor mu sizi?" sorusunu da şöyle cevaplandırdı:

"Son yıllarda doktor tavsiyesi üzerine haber izlemiyorum ve gazete okumuyorum. Birçok şarkımı sosyal olaylardan, sosyal sıkıntılardan yola çıkarak yaptım. Şarkılarımda hep bir sosyal mesaj gizli. Kimseyi incitmeden, kırmadan herkesi kucaklayan sözler kullanmaya dikkat ediyorum. Şarkılarımla topluma umut aşılamaya çalışıyorum. Umutsuz, karamsar hiç şarkım yok. Aşk şarkısıymış gibi görünen şarkılarımın altında hep sosyal mesaj ve umut var. Sanat toplum için yapılır. Hangi sanat dalı olursa olsun bu toplum için yapılmalı. Şucu ya da bucu diye ayırmadan ben herkes için sanat yapıyorum. Dinleyici kitlem de çok geniş kesimleri kapsıyor bu yüzden."

Neden Grup Gündoğarken'den ayrıldınız?

Ben isteyerek ayrılmadım. Grup Gündoğarken'deyken bana solo albüm teklif edildi. Ben de yeğenlerim Burhan ve Gökhan'a "Siz de gelin, beraber yapalım albümü" dedim. Kabul etmediler. Albüm yapılırken "İstediğiniz zaman gelin stüdyoya, dahil olun, grup olarak çıkaralım" diye teklifte de bulundum. Gelmediler stüdyoya. Albümü de beğenmediler.