Gündem

İletişim Başkanı Altun: Cumhurbaşkanımızın ifadeleri Orhan Pamuk'a yönelik değil

Erdoğan Nobel Edebiyat ödülü'ne ilişkin "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" demişti

10 Aralık 2019 18:12

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiği yönündeki ifadelerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi.

Altun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İfadeler sayın Orhan Pamuk'a yönelik değil" diye yazdı. Altun'un açıklamaları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den bir 'terörist'e verildiği şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir.

 "Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır."

Ne olmuştu?

 Erdoğan, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün Yugoslavya iç savaşı sırasında savaş suçlusu Miloseviç'e verdiği destekle eleştirilen Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine tepki gösterirken Türkiye'den Nobel ödülü alan isimlere de değinmiş, şunları söylemişti: 

“Bu sadece şu anki ödülde değil ki bundan önceki ödüllerde buna dikkat etmişlerdir. Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir. Örneğin Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları ödül gibi orada tartışılacak herhangi bir şey söz konusu değil. Niye ilmiyle bir defa temayüz etmiş olan bir hocamızdır. Eyvallah. Biz de alkışlarız."