Ekonomi

İletişim Başkanı Altun: 'Battık, bittik' naraları atılırken Cumhurbaşkanımız bütün dünyanın ağzını açık bıraktı

'Bağımsız ekonomi modelinin nasıl işleyeceğine ilişkin kararlılık ortaya konuldu'

27 Aralık 2021 12:59

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye eskisi gibi değil. Büyük ve güçlü, sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke. Sadece bir istikrar adası değil istikrarlaştırıcı bir güç. 'Battık, bittik' naraları atılırken, Cumhurbaşkanımız bütün dünyanın ağzını açık bıraktı" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı'nda, ‘Türkiye İletişim Modeli: İletişimde 2023-2053-2071 Vizyonu’ başlıklı sunum yaptı.
 
Yeni bir ekonomik modelle Türkiye'nin küresel bağımlılık zincirinden kopmak namına çok güçlü bir adım attığını savunan dikkati çeken Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Bu küresel finans kapitali ya da nasıl ifade ederseniz edin, küresel sömürü sisteminin en temel aygıtlarından biri olan faiz ekonomisine karşı Sayın Cumhurbaşkanımız çok açık ve net bir biçimde karşı durduğunu uzun yıllardır vurgulamasına rağmen her ne pahasına olursa olsun bunun Türkiye'nin yönetiminin asli unsuru haline gelmesi için adımlar attı ve çok açık söylüyorum nihayetinde bütün kurumsal direnç mekanizmalarına rağmen son derece dirayetli, kararlı biçimde politikasını uyguladı ve daha bir hafta öncesinde 'battık', 'bittik' naraları atılırken birden bire bütün dünyanın ağzını açık bırakacak şekilde birkaç adımla, birkaç çözüm önerisiyle hem kararlı siyasi duruş sergilemiş oldu hem de bu anlamda bağımsız ekonomi modelinin nasıl işleyeceğine ilişkin kararlılık ortaya konulmuş oldu. 2002'den bu yana verdiğimiz mücadelede esas itibariyle ekonomik özerkleşme, bağımsızlaşma ve dış politikada özerkleşme, bağımsızlaşma çok temel iki unsurdur."
Altun, bağımsız Türkiye'nin menfaatlerine, Türk toplumunun çıkarlarına uygun bir şekilde ekonomi modeli inşası noktasında Türkiye modeli inşası noktasında, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çok güçlü bir performans ortaya konduğunu anımsatarak, bunun önümüzdeki süreçlerde yeni adımlarını göreceklerini ve milletin çok daha somut kazanımları yaşayacağını ifade etti.