Gündem

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden depremzede öğretmenlere: Enkazdan çıkmış gibi gelmeyin

Ağbaba: Depremzede eğitim emekçilerini rencide eden bu açıklama kabul edilemez, mutlaka özür dilenmelidir

23 Eylül 2023 14:04

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Malatya Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depremzede öğretmenlere gönderilen bir mesajı paylaştı. Mesajda, depremzede öğretmenlere yönelik 'adeta enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemeleri istenecek' sözlerine tepki gösteren Ağbaba, “Depremzede eğitim emekçilerini rencide eden bu açıklama kabul edilemez, mutlaka özür dilenmelidir” dedi.

Ağbaba sosyal medya hesabından Malatya Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere gönderildiğini ifade ettiği bir mesajı paylaştı. Mesajda öğretmenlere yönelik 'adeta enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemeleri istenecek' sözlerine tepki gösteren Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

"Malatya Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere gönderilen mesajla; "adeta enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemeleri' istendi. Depremin yaraları henüz sarılmamışken, depremzedelerin kalacak yer arayışı devam ederken, öğretmenler onlarca sorunla boğuşurken gönderilen bu mesaj maksadını aşmıştır. Öğretmenler enkazdan çıkan kıyafetleri de giyiyor olabilir. Kalacak yeri olmayanlar ütü yapamıyor olabilir. Depremzede eğitim emekçilerini rencide eden bu açıklama kabul edilemez, mutlaka özür dilenmelidir."