Gündem

İlber Ortaylı büyük aşkını anlattı: Uzun yıllar beraber olduk, dış dünyadan aklımda bir tek Doris kaldı

09 Haziran 2024 14:04

Prof Dr. İlber Ortaylı, Almanya’daki büyük aşkını anlattı. Stuttgart’ta tanıştığı Doris Stober adlı kişiyle uzun yıllar beraber olduklarını söyleyen Ortaylı, “Hassas bir insandı, diğer Almanlara benzemiyordu. Nitekim bir ara görüşemedik ama sonra kaldığımız yerden devam ettik. Çok iyi bir insandı. Öyle oluyor. Olmaz diye bir şey yok. Dış yeni dünyadan aklımda bir tek Doris kaldı” ifadelerini kullandı.

Duayen tarihçi İlber Ortaylı, yeni kitabı Gel Dünyayı Keşfedelim-Gezgin Bir Tarihçinin Seyahat Defteri’ni Ebru Dedeoğlu’na anlattı. Ortaylı, Gazete Oksijen’de yayımlanan röportajda, gezmekten en çok keyif aldığı coğrafyayı “Akdeniz, Doğu Akdeniz, İtalya” olarak sıraladı.

En sevdiği ülke hangisi?

En ideal gezmenin araba, otobüs ya da yürümek olduğunu söyleyen Ortaylı, uçağı önermedi. Ortaylı, bugüne kadar en sevdiği ülkenin de İtalya olduğunu açıkladı. “Bizim ülkemize de bayılıyorum ama içine ediyorlar” diyen Ortaylı, “İtalya’nın yemeklerini seviyorum ancak bizim mutfağımız gibi değil açıkçası. Sebze o kadar iyi bilmezler. Mutfak literatürleri bizimki kadar geniş değil” ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.