Ekonomi

İktisatçı Mustafa Sönmez: Böyle bir rezaleti Türkiye ilk kez yaşıyor

“Tarımı çökerten AKP’nin afet çadırları”

13 Şubat 2019 15:29

T24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bazı kentlerde tanzim satış noktaları kurulmasının ardından bazı süpermarketlerin de düşük fiyatlı satışa geçmesi ancak bu satışlarda kilo sınırlaması uygulanmasını eleştiren iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, “Böyle bir rezaleti Türkiye ilk kez yaşıyor” yorumunda bulundu.

Kişisel Twitter hesabından Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren bir süpermarket zincirinin sebze-meyve reyonundan bir fotoğraf paylaşan Sönmez, “Migros’ta sebzeye kota. 3 kilogramdan fazla alamazsın! Korku ne? Böyle bir rezaleti Türkiye ilk kez yaşıyor. Tarımı çökerten AKP’nin yol açtığı gıda afeti” dedi. Sönmez'in paylaşımı, bine yakın retweet aldı. 

Sönmez, ucuz sebze-meyve satışı yapılan tanzim noktalarından birinden bir fotoğraf da paylaştı ve “Tarımı çökerten AKP’nin afet çadırları” nitelendirmesi yaptı.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çeşitli yerlerde tanzim satış noktaları kurulmuştu. Vatandaşların düşük fiyatlardan yararlanmak için uzun kuyruklar oluşturduğu noktaların kurulmasının ardından bazı süpermarketler de kotalı ucuz satışa başlamıştı.