Kültür-Sanat

‘İKSV’den Ayşe’ sevgi seliyle uğurlandı: Ayşe Bulutgil, kültür-sanat yaşamının son 20 yılına damga vuranlardan biri oldu

“İKSV, hayatımın en önemli parçalarından. Kendimi bildim bileli ‘İKSV’den Ayşe’ oldum…”

25 Temmuz 2024 20:34

T24 Kültür Sanat

Türkiye’nin en köklü sanat kurumlarından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile özdeşleşen Ayşe Bulutgil kuruma veda etti. Bulutgil, İKSV İletişim Grup Direktörlüğü görevini Didem Ermiş Sezer’e devretti. Bulutgil için Salon İKSV’de düzenlenen buluşmaya, sanat ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Bulutgil’in İKSV’deki 21 yıllık mesaisinin kıymetine ilişkin olarak çok sayıda konuşma ve mesajın paylaşıldığı gecede zaman zaman gözyaşları tutulamadı. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in “İKSV kültürünü oluşturan ve yaşatan isimler” arasında vurguladığı Ayşe Bulutgil için yazar Yekta Kopan, “Bu ülkenin kültür-sanat yaşamında son yirmi yıla damga vuran isimlerden biri oldu” dedi.

Ayşe Bulutgil, İngiltere’de Oxford’a yerleşme hazırlığı nedeniyle 21 yıldır çalıştığı İKSV’de  İletişim Grup Direktörlüğü görevinden ayrıldı. Salon İKSV’de düzenlenen veda partisinde sanat ve medya dünyasından çok sayıda Ayşe Bulutgil dostu katıldı. Bulutgil, şu mesajı paylaştı:

Ayşe Bulutgil, sevgi seliyle uğurlandı

İKSV, hayatımın en önemli parçalarından. Kendimi bildim bileli ‘İKSV’den Ayşe’ oldum. Bu süreçte hep baktığım, örnek aldığım ve kendisinden çok şey öğrendiğim biri oldu: Sevgili Görgün Bey. Ne şanslıyım ki birlikte 21 yıllık heyecan verici bir yolculuğa çıktık. Daha nice heyecanlara, Oxford’da, İstanbul’da, tüm dünyada… Her şey için çok teşekkürler Görgün Bey.

Görgün Taner: İKSV kültürünü oluşturan ve yaşatanlardandı

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve Ayşe Bulutgil, Salon İKSV’de veda sahnesinde

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, 21 yıldır birlikte çalıştığı Ayşe Bulutgil için şu görüşleri dile getirdi:

Sevgili Ayşe Oxford’a taşınıyor. İKSV kültürü diye bir şey varsa Ayşe de onu oluşturan ve yaşatan temel taşlardandı. Birlikte ne badireler atlattık, ne sevinçler, ne üzüntüler. Çok güldük sırt sırta verdik, kol kola girdik. Ayşe zorluklar varsa yanınızda biter, her an her zaman sırtınızı yaslayabilirsiniz. Kolay değil, 21 yıldır beraber çalışıyoruz. Ayşe sana, Tuvan’a ve Bulut’a kucak dolusu sevgi. Oxford Heathrow’dan bir saat. Geliriz arada. İKSV’ye çok şey kattın. Çok özleyeceğim, çok özleyeceğiz.

Yekta Kopan: Hüzün, coşku, gözyaşı ve kahkahayla uğurladık

Yekta Kopan, Ayşe Bulutgil

Yazar Yekta Kopan da, Ayşe Bulutgil için şu paylaşımı yaptı:

Ayşe Bulutgil’i yepyeni bir yolculuğa, Oxford’a uğurladık. Hüzünle coşkunun, gözyaşıyla kahkahanın iç içe geçtiği bir gün oldu.

2004 yılında tanıdım Ayşe’yi. Çoğu kişi için olduğu gibi benim için de ‘İKSV’den Ayşe’ idi önceleri. Hatta yıllarca telefonumda öyle kayıtlıydı. Ama birlikte canlı yayınlar yaptığımız, gazeteye yazı yetiştirdiğimiz zamanlarda bile ‘iş yaptığım’ bir insan olmadı; hep arkadaşım oldu. Çok iş yaptık birlikte, çok çok. İstanbul’dan Van’a, Venedik’ten Torino’ya ve çok daha fazlasına. Bir gün bile birbirimizi ‘anlamadığımız’ olmadı. Ortada bir sorun varsa benim yanaklarım sarkar, Ayşe’nin kaşları çatılır. Yanakla-kaşla anladık birbirimizi, ne badire varsa atlattık. Bu şehrin ve giderek bu ülkenin kültür-sanat yaşamında son yirmi yıla damga vuran isimlerden biri oldu Ayşe. Arkadaşım Ayşe…

Burcu ile, Tuvan ile kocaman bir aile olduk derkeeeen… Bulut geldi ve hayat daha da güzelleşti. İKSV için yazdığım bir çocuk kitabını Bulut’un elinde gördüğümde anladım, o sürekliliğin ne olduğunu. (Merak etme Bulut, bütün kitaplarım olacak sende)

Bugün Tuvan’a sarıldım ve ‘Yeni sofralar bizi beklesin’ dedim. Bugün Ayşe’ye sarıldım ve… Ne dediğim bende kalsın ama biraz ağlamış olabilirim. Gurur ve mutluluk gözyaşlarıydı onlar Ayşe.

Her şey için teşekkür ederiz İKSV’den Ayşe. Teşekkürler canım arkadaşım Ayşe!