Gündem

İklim krizi kayak turizmini de vurdu; sömestr tatilinde kaplıcalar revaçta

17 Ocak 2023 10:30

Yeterli yağışın görülmemesi nedeniyle kayak merkezlerinde beklendiği gibi bir sezon geçmezken, yarıyıl tatilinde vatandaşların, termal turizme yöneldiği belirtildi.

İklim değişikliğinin yanı sıra son dönemde etkili olan kuraklık nedeniyle kar yağışının düşük seviyede kalması yarıyıl tatili öncesinde tercihlerin değişmesine neden oldu.

Ekonomim'de yer alan habere göre sektör temsilcileri, yurt dışındaki popüler kayak merkezlerinde de aynı sorunun yaşanması ve kurların yüksek seyretmesi nedeniyle kayak tatilinin ilk tercih olmaktan çıktığını söyledi.

Bu yıl 20 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili için rezervasyonlar yüzde 20 oranında artarken, tatilcilerin ilk tercihi, termal tesisleriyle öne çıkan Afyon, Bursa ve Ankara gibi destinasyonlar ile Sapanca, Ağva, İğneada gibi doğal güzellikleriyle dikkat çeken beldeler oldu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bazı kayak tesislerinin yapay karla hareketlilik yaratmaya çalıştığını dile getirdi.

Şu anda rezervasyonlarda termal tesislerin çok revaçta olduğunu söyleyen İşler, tatil planlarının daha çok beş günlük yapıldığını ifade etti.

TIKLAYIN - Beklenen kar yağmadı: Kayak merkezleri sezonu açamadı