Dünya

İklim aktivistleri, Kral III. Charles'ın bal mumu heykeline çikolatalı kek fırlattı

Olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığı bildirildi

24 Ekim 2022 16:18

Britanya'da hükümetin yeni petrol ve gaz ruhsatlarını durdurmasını talep eden iklim aktivistleri, başkent Londra’da bulunan bal mumu heykel müzesi Madame Tussauds müzesinde sergilenen Kral III. Charles'ın heykeline çikolatalı kek fırlattı. 

Daily Mail’in haberine göre; Just Stop Oil çevreci grubunun iki üyesi, Madame Tussauds'da kraliyet üyelerinin heykellerinin bulunduğu alana gelerek, ziyaretçilerin uyarılarına rağmen Kral III. Charles'ın heykelinin yüzüne çikolatalı kek fırlattı.

 Aktivistler, yaptıkları açıklamada, “Buradayız çünkü özgürlüklerimizi ve haklarımızı korumak istiyoruz. Yeşili ve hepimizin mirası olan bu güzel toprağı korumak istiyoruz. Talep basit: Sadece yeni petrol ve gazı durdurun. Bu çok kolay” ifadelerini kullandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada ise, “Madame Tussauds’da yaklaşık olarak saat 10:50’de iki kişinin bir heykele yemek fırlatması üzerine meydana gelen bir olaya hızlı bir şekilde müdahale ettik. İkisi de cezai zarar nedeniyle tutuklandı" denildi. 

Polis, daha sonra olay ile ilgili dört kişinin tutuklandığını bildirdi. 

Aktivistlerin, Kral III. Charles heykeline kek fırlattıkları anlara ilişkin görüntüler, sosyal medya platformlarında yayınlandı.