Spor

İkizini yendi, başpehlivan oldu

Yalıntaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin galibi İsmail Balaban oldu

22 Haziran 2019 14:26

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi'nce bu yıl 14. düzenlenen Yalıntaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin finalinde ikizi Turan Balaban’ı mağlup eden İsmail Balaban başpehlivan oldu. 2013 ve 2017 yılında tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığa uzanan ‘Sarı Fırtına’ lakaplı Balaban, iki yıl aradan sonra yine zafere ulaştı.

14. Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nin finali sürpriz bir eşleşmeye sahne oldu. Tüm rakiplerini yenerek finale çıkan Antalyalı ikiz kardeşler İsmail ve Turan Balaban’ın başpehlivanlık unvanı için karşı karşıya geldiği son müsabaka nefesleri kesti. Kırkpınar hakemlerinden Hakan Oran’ın yönettiği ve iki kardeşin el bağladığı karşılaşmada, sıcak havaya rağmen hareketli bir güreş çıkaran ünlü pehlivan İsmail Balaban, kardeşi Turan Balaban’ın sırtını yere getirerek 14. Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Başpehlivan İsmail Balaban'a şampiyonluk madalyasını veren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘Türk gibi kuvvetli’ sözünün ete kemiğe bürünmüş halini Yalıntaş’ta gördüklerini söyledi.

Yalıntaş’ta ikinci kez başpehlivanlık sevinci yaşayan İsmail Balaban, Kırkpınar öncesi her yıl sıkı maçlar yaşadıkları bir organizasyonu geride bıraktıklarını kaydetti. Şampiyonluk unvanını kazandığı için mutlu olduğunu dile getiren Balaban, “Güreşlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kaderde bu yıl kardeşimle karşılaşmak varmış. Zorlu ve bir o kadar da duygusal bir maçtı. Seyircilere güzel bir maç izlettik” dedi. Yapılan açık artırmada ise 2020 yılı güreş ağalığını 4. kez iş insanı Habib Karaca kazanarak, ağalık altın kemerini boynuna astı.