Spor

İkinci kez Başpehlivan oldu: "Altın kemeri ebedi istiyorum"

"Rakiplerimiz bizden iri ama biz her zaman cesaretimize, kendimize ve kondisyonumuza güvendik"

08 Temmuz 2024 15:09

Edirne’de bu yıl 663. defa düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık güreşleri mücadele dolu anlara sahne oldu. Sarayiçi Er Meydanı’nda final güreşinden önce gerçekleştirilen yarı final müsabakalarında, Serhat Gökmen’i yenen 2022 başpehlivanı Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan’ı yenen 2023 yılı başpehlivanı Yusuf Can Zeybek karşılaştı. Karşılaşmanın sonucunda Yusuf Can Zeybek, Türkiye Başpehlivanı oldu.

"Cesaretimize güvendik"

Zeybek, sezona iyi başladığını ancak sakatlıkları nedeniyle önemli güreşlerde kendini çok gösteremediğini aktardı. Kırkpınar'dan iki hafta önce gerçekleşen Seka Park Yağlı Güreşleri'nde de iyi sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Zeybek, "Orada da takım halinde 'Biz varız.' dedik. Tabii Kırkpınar'da da iki yıl üst üste kemer almak zor. Rakiplerimiz bizden iri ama biz her zaman cesaretimize, kendimize, kondisyonumuza güvendik. İnşallah önümüzdeki sene de üçüncü kez kemeri tekrar takıp kemerin ebedi sahibi olmak istiyoruz. Ebedi kemerde Ahmet Taşçı ustanın ahı var. Ustamızın ilk önce elini öpüp, helallik alıp öyle geleceğiz Edirne'ye" dedi.

Gelecek yıl Kırkpınar'ın daha zorlu geçeceğini anlatan Zeybek, "İkinci kemeri aldık, üçüncü kemer için herkes bize saldıracak. Bunun için daha iyi çalışıp inşallah üçüncü kemeri de alacağız" şeklinde konuştu. Zeybek, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için çalışmalarını daha yoğun geçireceğini de vurguladı.

"Önce Türkiye'mize, sonra Antalya'ya adıyorum"

Zeybek, kendisini tebrik etmek amacıyla gece beoyu bekleyen Edirnelilere de teşekkür etti. Zeybek, "Nasip olursa bu kemeri alıp çıkacağız buradan.' dedim. Bu kemeri önce Türkiye'mize, sonra Antalya'ya adıyorum. Antalya'ya bir ebedi altın kemer borcumuz var, inşallah bu borcu ödeyeceğiz. Antalya halkı güreşi çok seviyor ve çok destek veriyor. Ağalar olsun, belediye başkanları olsun yanımızdalar. İnşallah seneye Antalya'ya kemer borcumuzu ödeyeceğiz" dedi. (AA)