Gündem

İkbal Uzuner’in katledildiği surda “Kadın cinayetlerini durduracağız” bayrağı açıp gözaltına alınan 2 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı

06 Ekim 2024 14:03

T24 Haber Merkezi
Ege Vural Hükümdar

İstanbul’da vahşice işlenen kadın cinayetleri için eylem yapan gruptan iki kişi gözaltına alındı. Eylem sırasında, katil Semih Çelik’in cinayeti işlediği alana çıkıp “Kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı bayrak açan Kerem Kansu ve Muzaffer Sinça hakkında 2911 sayılı kanunla polise mukavemet ve TCK 301/1 ile devleti aşağılamak suçlamalarından işlem yapıldı. Bir gece nezarethanede tutulan eylemciler, savcılığa verdikleri ifadenin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 Ekim Cuma günü İstanbul'un Fatih ilçesi Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde meydana gelen olayda, Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, İkbal Uzuner'in vücudunu parçalara ayırdıktan sonra, başını ve vücudunun bazı bölümlerini surlardan aşağı attı. Boğazına ip bağlayan Çelik, surlardan atlayarak intihar etti. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede Çelik'in, eski sevgilisi Ayşenur Halil'i de 15.30 sıralarında Eyüpsultan'daki evinde boğazını keserek öldürdüğü belirlendi.

Türkiye’nin gündemine oturan kadın cinayetlerinin ardından dün (5 Ekim) kadın cinayetleri için eş zamanlı olarak başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir olmak üzere birçok ilde yürüyüş düzenlendi. İstanbul’daki eylem, bedeni parçalara ayrılarak katledilen İkbal Uzuner’in hayatını kaybettiği Edirnekapı Surları’ndaydı.

TIKLAYIN - Kadınlardan vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için tarihi surlarda eylem: Seyretme, yasayı uygula AKP!

Eylem sırasında Kansu ve Sinça, yanlarına aldıkları ve üzerinde “Kadın cinayetlerini durduracağız” yazan bayrak ile katil Çelik’in intihar ettiği noktaya çıktı. Bu alanda bayrak sallayan Kansu ve Sinça, olayın devamında polis tarafından gözaltına alındılar.

Kerem Kansu ve Muzaffer Sinça'nın sura çıktığı o anlar

Bir gece nezarethanede tutulan eylemciler, savcılığa verdikleri ifadenin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

TIKLAYIN - Türkiye’yi sarsan cinayetler gazete manşetlerinde: Ayşenur ve İkbal katledildi, kadınlar ayağa kalktı!

TIKLAYIN - Kadınlar Taksim'den haykırdı: Tedirgin ettiğiniz her kadının hesabını soracağız, geceyi bize dar edenlere gündüzleri zindan edeceğiz!

TIKLAYIN - Kadınlardan vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem: Seyretme, yasayı uygula AKP!

TIKLAYIN - Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik'in hastane kayıtları ortaya çıktı: İntihara kalkışmış!

TIKLAYIN - İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş