Dünya

II. Elizabeth'in eski güvenlik görevlisi, Kraliçe'nin ABD'li turistlere 'oynadığı oyunu' anlattı

02 Eylül 2019 12:21

T24 Dış haberler

Britanya Kraliçesi II.Elizabeth'in yanında 30 yıldan fazla güvenlik görevlisi olarak çalışan Richard Griffin, Kraliçe'nin bir grup ABD'li turiste yaptığı şakayı anlattı. 

The Times gazetesine konuşan Griffin, bir gün Kraliçe'nin İskoçya'daki Balmoral Kalesi yakınlarında yürüyüşe çıktığını, ama taktığı tüvit ile baş örtüsü sebebiyle tanınmasının "zor" olduğunu ifade etti. Griffin'in anlattığına göre II. Elizabeth bu yürüyüş sırasında bir grup ABD'li turiste denk geldi, ancak turistler karşılarındakinin kim olduğunu tanımayıp, "Buraya yakında mı yaşıyorsun?" ve "Hiç Kraliçe'yi gördün mü?" diye sordu. 

Griffin'in anısına göre Kraliçe de turistlere bir oyun oynamaya karar verip güvenlik etkilisine dönerek, "Hayır, ama bu polis memuru onunla tanıştı" dedi. Turistler de karşılaştıklarının kim olduğunu yine fark etmeden yürüyüşlerine devam etti. 

Kraliçe II.Elizabeth'in şakaları kısa süre önce tekrar gündeme gelmişti. ABD Başkanı Donald Trump Londra'ya yaptığı ziyaret sırasında ortalama günde iki defa helikopterle Buckingham Sarayı'nın yakınındaki çimenlik alana indi. Kraliçe'ye yakın kaynaklara göre II. Elizabeth, Trump'ın ziyaretinden kısa süre sonra Londra'yı ziyaret eden Avustralya Başbakanı Scott Morrison'a, "Gel de çimenlerime bak, mahvoldular" dedi.