Gündem

İhraç edilen Üsteğmen Emir Yıldız: Cemaat'in içinde doğdum, katalog yoluyla evlendim

29 Ağustos 2019 13:19

Fethullah Gülen Cemaati'ne dair yazıların yayınlandığı Münferit Fikir Platformu, Yayın Yönetmeni Kurulu'ndan İsa Hafalır'ın, görevinden ihraç edilen eski Üsteğmen Emir Yıldız'la yaptığı söyleşiyi yayınladı. Yıldız söyleşide, Fethullah Gülen Cemaati içinde doğup büyüdüğünü, 'katolog' yoluyla evlendiğini ve örgütün amacının orduyu ele geçirmek olduğunu söyledi. 

Münferit Fikir Platformu'nun görevinden ihraç edilen eski Üsteğmen Emir Yıldız'la yaptığı söyleşi yayınlandı. Yıldız söyleşide "Belki bunları benim görmem gerekiyordu ki kendimi ikna edebileyim, çünkü geçmişime de baktığımda ben bu Cemaat'in içinde doğdum, büyüdüm. 11 yaşınaydım ilk tanıştığımda. Belki de görmem benim için iyi oldu. Siyasileri de dahil ederek söylüyorum; bu yaşadığımız şeylerin, bu cemaat denilen yapı adamı dinden imandan ediyor" dedi. 

Yıldız, Halafır'ın yönelttiği "Sizce abiler orduyu ele mi geçirmeye çalışıyordu, amacı neydi? Askeriyedeki cemaatin amacı neydi?" sorusunu da "Benim gördüğüm yaşadığıma bakıyorum; evet ele geçirmeye çalışıyordu. Çok açık" sözleriyle yanıtladı.

Yıldız ayrıca kendisinin de 'katalog evlilik' diye bilinen sistemle evlendiğini söyledi: 

"Geçen arkadaşın biri 'Katalog evlilik diye bir şey var mıydı?' diye mesaj atmış bana. Ben de  'Var' dedim. 'Nereden biliyorsun?’ dedi, dedim 'Evde hanım oturuyor. Ben yaptım.’ Hâlâ 'Yok öyle bir şey' diyor. 'Ya ne yapayım, ne diyeyim' dedim. 'Katalog evlilik olsa, ben bir mesaj attım insanlar tepki verdiler' dedi. 'Böyle bir şey olsa Cemaat’ten insanlar demez miydi ya öyle deme biz hepimiz katalog evliliği yaptık' diyor. 'Ya demezler' dedim."