Eğitim

İhraç edilen akademisyen Aysun Gezen göreve iade edildi

02 Nisan 2023 15:51

OHAL kapsamında 1 Eylül 2016’da çıkarılan KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen eski KESK Eş Genel Başkanı ve akademisyen Aysun Gezen, göreve iade edildi. Gezen, "Çok uzun süren bir adaletsizlik yaşadık. Bu süreç telafi edilmese bile adaletsizliği giderecek bir karar verildi" dedi.

Ankara 21. İdare Mahkemesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Doç. Dr. Nilgün Erdem, Araştırma Görevlisi Ekin Değirmenci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Burcu Yılmaz, Mersin Üniversitesi’nden Metin Altıok, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Emine Yönden Pehlivan, Hakkari Üniversitesi’nden Yaşar Akdağ ve Niğde Üniversitesi'nden Vahdet Mesut Ayan’ın da mart ayında görevlerine iade edilmesine karar vermişti. Ocak ayından itibaren Marmara Üniversitesi’nden Özdemir Aktan ve Ankara Üniversitesi’nden Dr. Dinçer Demirkent’le birlikte 21. İdare Mahkemesi’nin göreve iade kararı verdiği KHK’lı akademisyen sayısı 10 oldu.

Öte yandan akademisyenler Funda Şenol Cantek, Tezcan Durna, Nail Dertli ve Can Irmak Özinanır’ın OHAL Komisyonu’na yaptıkları ve olumsuz sonuçlanan başvurular sonrasında, Ankara 21. İdare Mahkemesi Cantek, Durna, Dertli ve Özinanır’ın davalarında ihlal kararı vermiş ve akademisyenlerin üniversitedeki işlerine geri dönmelerinin yolu açılmıştı.