Gündem

İHA muhabirinin Nusaybin'de tartıştığı öğretmenler açığa alındı

Gözaltına alınan 4 isim önceki gün yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı

18 Ekim 2019 11:03

Nusaybin'de İHA muhabiri Beril Solmuşgil ile izinsiz fotoğraf çektiği için tartışan vatandaşlar, Solmuşgil'in şikâyeti üzerine gözaltına alınmıştı. Daha sonra serbest bırakılan öğretmenlerin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 4 isim önceki gün yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Öğretmenler S.İ. ve H.B. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nusaybin Kaymakamlığı’nın verdiği kararla geçici olarak açığa alındı. Öğretmenlerin “basına yansıyan görüntüler” gerekçe gösterilerek, açığa alındığı öğrenildi. (MA)

Ne olmuştu?

Mardin’in Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan havan saldırısı sırasında, İhlas Haber Ajansı muhabiri Beril Solmuşgil ile çevrede bulunan kişiler arasında izinsiz fotoğraf çekimi nedeniyle tartışma yaşanmıştı.

Tartışma sırasında İHA Muhabiri Solmuşgil'in telefonuna el konulduğu iddia edilmişti. Solmuşgil'in görüntülerde kameramana "polisi ara" dediği duyulmuştu. Daha sonra Solmuşgül'ün şikâyetiyle gözaltına alınan öğretmenler S.İ. ve H.B. ile M.A. ve F.A. yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.

Bu arada MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan İHA Muhabiri Beril Solmuşgil'e 'üstün cesaret' plaketi verildi.