Spor

İddia: Şampiyonlar Ligi'ne Suudi Arabistan takımları da davet edilecek

25 Temmuz 2023 17:40

UEFA'nın, 2024-25'ten itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, özel davetle Suudi Arabistan kulüplerini de dahil etmeyi düşündüğü iddia edildi.

Dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi, gelecek sezondan itibaren önemli değişikliklere hazırlanıyor.

Devler Ligi'nde 32 olan takım sayısı, 2024-25 sezonundan itibaren 36'ya yükselecek, grup aşamasında 6'şar maç oynayan takımlar artık lig usülünde en az 8 karşılaşmaya çıkacak.

Yapılması düşünülen değişiklilere, turnuvaya eklenecek takımlarla ilgili yeniliklerin de eşlik edebileceği öne sürüldü.

İtalyan Calciomercato.it haberine göre UEFA, 2024-25'ten itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, özel davetle (wild card) Suudi Arabistan takımlarını da dahil etmeyi düşünüyor.

Pek çok yıldız Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu

Suudi Arabistan futbolu son dönemde kulüpler düzeyinde büyük bir atılımın içerisine girdi. Avrupa'dan birçok dünya yıldızı futbolcu, profesyonel hayatlarına devam etmek için Ortadoğu ülkesinin yolunu tuttu. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Koulibaly, Firmino, Henderson gibi daha birçok isim Arap ülkesindeki kulüplere transfer oldu.