Gündem

İddia: Millet bahçelerinde çalışmalar durduruldu

TOKİ’nin, ilerleme oranı yüzde 75’in altında olan millet bahçelerinin yüklenicilerine, “Çalışmaları durdurun” talimatını verdiği bildirildi

24 Mayıs 2024 09:03

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde verdiği vaatlerden biri olan Millet bahçesi projeleri, “tasarruf” gerekçesiyle durduruldu. Sadece Ocak-Mayıs 2024 döneminde millet bahçeleri için 213, 8 milyon TL harcandığı belirlendi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nden millet bahçeleri de payını aldı. Türkiye'nin dört bir yanında yapımı devam eden millet bahçesi projelerinin, “Tasarruf” gerekçesiyle durdurulduğu öğrenildi. TOKİ’nin, ilerleme oranı yüzde 75’in altında olan millet bahçelerinin yüklenicilerine, “Çalışmaları durdurun” talimatını verdiği bildirildi.

Hemen her yol yüz milyonlarca lira harcanan millet bahçelerine yönelik tasarruf kararının ardından gözler, Ocak-Mayıs 2024 döneminde millet bahçeleri için harcanan paraya çevrildi. İhale kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, Ocak-Mayıs döneminde millet bahçelerine yönelik gerçekleştirilen 11 ihale kapsamında 213 milyon 864 bin 308 TL’lik harcamaya imza atıldı. İhalelerin altısı pazarlık, üçü ise açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildi.

Ocak-Mayıs 2024 döneminde 213,8 milyon TL’lik harcamaya yol açan millet bahçeleri için yapılan bazı harcamalar şöyle:

Aydos Millet Bahçesi İçin Gerekli Olan Bitki Alımı İşi: 1 milyon 943 bin 600 TL

Edirne İli Merkez İlçesi Bülbüladası, Karaağaç-2 ve Karaağaç-3 Mahalleri (Meriç Nehri) Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi: 186 milyon 600 bin TL

Beykoz Millet Bahçesi’ne Mobilya ve Mutfak Malzemesi Alımı: 15 milyon 785 bin 500 TL

Eyyübiye Millet Bahçesinin Çim Ekiminde Kullanılmak Üzere Hayvan Gübresi İle Torf Alım İşi: 1 milyon 976 bin TL