Gündem

İddia: Komşusunun gürültüsü evin tavanını çatlattı

Tartışmaya eski eş de dahil oldu, olay davalık oldu

27 Şubat 2024 08:00

İç mimar ve tasarımcı Sahra Cansu Yıldırım, evinin tavanının çatlamasına neden olacak kadar yüksek gürültü yaptığı iddiasıyla üst katında oturan komşusu Selen G. hakkında şikâyetçi oldu. Komşusu olaya eski eşi Ünal Ö.’yü de dahil etti. Yıldırım, Ünal Ö. hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberinde aktardığı iddiaya göre Selen G.’nin çıkardığı yüksek gürültü tavanı çatlattı. Sahra Cansu Yıldırım, durumu site yönetimine bildirdi. Selen G., rahatsızlık verici bu davranışını her geçen gün kasıtlı bir biçimde daha da arttırdı. Sahra Cansu Yıldırım, durumu polise bildirerek şikâyetçi oldu. Yıldırım’ın şikâyeti üzerine Selen G. olaya eski kocası Ünal Ö.’yü de dahil etti. İddiaya göre Ünal Ö., Sahra Cansu Yıldırım’ı arayarak ağır hakaretlerde bulundu ve tehditler savurdu.

Savcılık soruşturma başlatırken, Aile Mahkemesi de Sahra Cansu Yıldırım hakkında korunma kararı verdi. Mahkeme, Ünal Ö.’nün 2 ay süreyle Yıldırım’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret veya aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine ve bulunduğu konuta yaklaşmamasına karar verdi.