Gündem

İddia: İmamoğlu'na "İngiliz uşağı, defol" diyen eski AKP'li vekil Reyhanlıoğlu'nun ailesinin Kahramanmaraş'ta inşaat firmaları var

11 Şubat 2023 10:10

20 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği deprem bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na "İngiliz uşağı, defol" diyen eski AKP milletvekili Nursel Kocabaş Reyhanlıoğlu’nun ailesi inşaatçı çıktı. Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren üç firmanın Reyhanlıoğlu'nun akrabası olduğu öne sürüldü.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden binlerce insan yaşamını yitirirken on binlerce kişi de yaralandı. Depremin ardından İBB de bölgeye yardımda bulundu.

Eski AKP'li Reyhanlıoğlu, bölgede bulunduğu sırada İmamoğlu'na, "İngiliz uşağı, defol" sözleriyle provokatif açıklamalarda bulundu. Reyhanlıoğlu'nun bu sözlerine pek çok kesimden tepki geldi. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Reyhanlıoğlu'nun akrabalarının birçok binanın yıkıldığı Kahramanmaraş'ta inşaat firmalarının bulunduğu iddia edildi.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kocabaş İnşaat, Reyhanlıoğlu İnşaat ve Ayberk İnşaat’ın söz konusu firmalar olduğu öne sürüldü.

Ayrıca Reyhanlıoğlu'nun ağabeyinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nde Harita ve Emlak Dairesi Başkanı Daire Başkanı Fatih Kocabaş olduğu ortaya çıktı.

Kocabaş'ın söz konusu görevinde arsa ve imar planlamaları görev yaptığı biliniyor.