Gündem

İddia: Haydar Dümen ölmeden önce Beyoğlu’nda sahibi olduğu mülklerini tanıdığı bir emlakçıya devretti

Söz konusu emlakçının hayatını kaybettiği, Dümen'in devrettiği mülklerin ölen emlakçının çocuklarına kaldığı ifade ediliyor

22 Şubat 2022 08:46

Psikiyatr ve yazar Haydar Dümen’in ölmeden önce Beyoğlu’nda sahibi olduğu bina ve dairelerini tanıdığı bir emlakçıya devrettiği iddia ediliyor. Söz konusu emlakçının öldüğü, Haydar Dümen’in yaklaşık 100 milyon lira değerinde olduğu belirtilen mirasının, ölen emlakçının çocuklarının üzerinde göründüğü belirtiliyor. Sabah gazetesinden Ömer Karahan’ın haberine göre, Haydar Dümen’in eşi Gül Dümen, durumu çözmek için harekete geçti.

Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesi olduğu bilinen Haydar Dümen'in yine aynı bölgede bina, daire, dükkân gibi mülkleri bulunduğu belirtiliyor. Sabah’ın haberine göre; Haydar Dümen sağlığında bulunduğu bölgedeki emlakçıya satış yapsın diye mallarını devrediyor. Ardından söz konusu emlakçı hayatını kaybediyor. Dümen'in ailesi ne yapacaklarını düşündüğü sırada Haydar Dümen vefat ediyor. Emlakçının varisleri babalarının mirası olduğu için ona göre hareket ediyor. Haydar Dümen'in de çocukları olmadığı için eşi Gül Dümen kocasının mirasını geri alabilmek için büyük bir hukuk mücadelesi vermek için düğmeye basıyor.

Bölgedeki dairelerin ortalama metre kare fiyatlarının 10 bin lira, deniz görüyorsa 15-20 bin lira, dükkânlar 25-35 bin lira olduğu belirtiliyor. Binalar ise metrekaresine göre 35 milyon liradan satışa çıkarılıyor. Dümen'in de emlakçıya devrettiği mülklerin değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğu ifade ediliyor.