Dünya

İddia: Fox News, geçmişte açık bir şekilde desteklediği Trump'a karşı 'üstü kapalı yasak' uyguluyor

03 Mart 2023 11:13

T24 Dış Haberler

Geçmişte eski ABD Başkanı Donald Trump’ı açık bir şekilde destekleyen, Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Fox News kanalında, Trump’a karşı “üstü kapalı bir yasak” uygulandığı iddia edildi. Trump’ın yakın çevresinin bu konuda şikayet ettiği belirtildi.

Medya üzerine çalışan start-up şirketi Semafor, eski ABD Başkanı Donald Trump ve geçmişte yoğun bir şekilde desteklediği haber kanalı Fox News arasında bir “soğukluk” yaşandığını aktardı. Söz konusu “soğukluğun” kanalda Trump için “üstü kapalı bir yasak” noktasına kadar ilerlediği belirtildi.

Eski ABD Başkanı Trump’ın en son eylül ayında kanalın sunucularında Sean Hannity’nin bir programına katıldığına dikkat çekilirken, 2024 seçimleri için Trump’a rakip olarak öne çıkan Cumhuriyetçi isimlerin düzenli olarak konuk alındığı vurgulandı.

Semafor, Trump’ın yakın çevresinden birinin “Herkes Trump hakkında bir ‘yumuşak yasak’, ‘sessiz yasak’ olduğunun farkında. Bu kanalın sahibi Murdoch’ların Trump hakkında şu an hissettiklerinin bir göstergesi” dedi.

Geçen hafta, Fox Corp. Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Murdoch, Fox News'un popüler yorumcularının Donald Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı yönündeki yanlış iddiasını "desteklediğini" söyledi. 

Dominion Voting Systems Inc. tarafından açılan 1,6 milyar dolarlık davada yemin altında sorgulanan Murdoch, "Bazı yorumcularımız bunu destekliyordu" ifadesini kullandı.