Gündem

İddia: Elazığ'da AKP'li adayın çay bahçesi uyuşturucu nedeniyle mühürlendi

Temsili görsel

14 Mart 2024 15:53

AKP'nin Elazığ İl Genel Meclisi adayı Tuncay Karaoğlu'na ait çay bahçesinin uyuşturucu madde bulundurulması nedeniyle mühürlendiği iddia edildi. Elazığ'ın Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan da "fuhuş" soruşturmasında tutuklanmıştı.

Artı Gerçek'ten Evren Demirdaş'ın haberine göre, Karaoğlu'na ait Çınaraltı Çay Bahçesi'nde 2 Şubat'ta polis tarafından arama yapıldı. İşletmenin içerisinde 2.18 gram esrar, alt katında bulunan mutfak bölümünde yapılan aramada ise 'kova' tabir edilen düzenek içerisinde 1.54 gram esrar maddesi bulundu. Karaoğlu'nun oğlu Mehmet Karaoğlu, uyuşturucuyu kendisinin kullandığını söyledi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etmek ve bulundurmak' suçundan hakkında işlem yapılan Mehmet Karaoğlu serbest bırakıldı. İşyeri ise 30 gün süreyle faaliyetten men edildi.

AKP İl Başkanı: Soruşturma devam ediyor

Olayla ilgili Artı Gerçek'in sorusuna yazılı olarak yanıt veren AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, "Araştırma ve soruşturma devam ediyor" dedi. 

Elazığ’da 3 Mart’ta bazı güzellik merkezleri, oteller ve pansiyonlarda fuhuş yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda AKP'li Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan tutuklanmıştı. Doğan, 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek' le suçlanmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Doğan, AKP Elazığ İl Başkanlığı tarafından da kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

TIKLAYIN - AKP’li belediye başkanı fuhuş operasyonunda tutuklandı