Gündem

İddia: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşine müftülük binalarında çalışma odası tahsis edildi

İddiaları reddeden Erbaş, "Görevimle ilgili görüşmeler için gidip geliyorum” dedi

16 Haziran 2022 07:29

“Yakınlarının Ordu İl Müftülüğü’nde sözleşmeli personel olarak atandığı” öne sürülen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın, müftülük kararlarına “akrabalık ilişkilerini kullanarak müdahale ettiği”, kendisine il ve ilçe müftülüğü binalarında “çalışma odası tahsis edildiği” öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Erbaş’a, Ordu İl Müftülüğü ve Altınordu İlçe Müftülüğü binalarında çalışma odası tahsis edildiği, bu odaların müftüler ile aynı katta olduğu, Erbaş’ın “kadrosunun bulunduğu camide fiili olarak görev yapmadığı” öne sürüldü. Erbaş, odasının olmadığını savunurken CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Meclis’e taşıdığı konu için soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Erbaş ise iddiaları reddetti. İl ya da ilçe müftülüğünde çalışma odası olmadığını savunan Erbaş, “Görevimle ilgili görüşmeler için gidip geliyorum” dedi. Erbaş, müftülüğün etkinlikleri ve ziyaretlerinde yer almasına yönelik eleştirilere de “İstek var diye gitmişimdir” ifadelerini kullandı.