Gündem

İddia: Cezaevinde 'FETÖ'den mahkum askere saldıran kişi Özgecan Aslan'ın katilinin katili

11 Ağustos 2023 10:24

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve ağırlaştırılmış müebbet alan eski Üsteğmen Mennan Yeşilbaş, tutuklu bulunduğu Elazığ F Tipi Cezaevi'nde saldırıya uğradı. Aldığı şiş darbeleriyle yaralanan Yeşilbaş'a saldıran ismin ise 2015'te katledilen Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i, cezaevinde öldüren Gültekin Alan olduğu ileri sürüldü. Alan'ın saldırı sırasında, "Biz derin devletiz ulan" diye bağırdığı da iddia edildi.

Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre; 7 Ağustos'ta gece yarısı koğuşuna giren iki kişinin saldırısına uğradığı belirtilen Yeşilbaş, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Yeşilbaş'ı cezaevinde ziyaret eden eşi A.Y., saldırıyı düzenlediği ileri sürülen kişilerin, Gültekin Alan ve Fatih Kocatay adlı mahkumlar olduğunu belirtti.

"Biz derin devletiz"

Yeşilbaş'ın eşi A.Y., görüşte saldırıyla ilgili şu bilgileri aldığını söyledi:

"Saldırganlar, gece rahatsızlanarak revire çıkmak istemişler. Eşimin koğuşunun önünden geçerken infaz koruma memurlarından kurtulmuşlar. Eşimin koğuşuna girmişler. Eşim sesler üzerine uykusundan uyanmış. Saldırganlar 'Biz derin devletiz ulan' diyerek eşime saldırmış. Eşim kolundan, omzundan ve karın boşluğundan yaralanmış. Saldırganlar sonra başka koğuşlara da girmişler."

Özgecan Aslan'ın katilinin katili

Saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Gültekin Alan, 11 Şubat 2015'te Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ı kaçırarak cinsel saldırı girişiminde bulunan ve öldüren Suphi Altındöken'i cezaevinde öldürmesiyle tanınıyor. 11 Nisan 2016'da Adana Kürkçüler E Tipi Cezaevi'nde silahla Suphi Altındöken'i öldüren Alan, ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yeşilbaş, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı davasında yargılanarak hapse mahkum edilmişti. Yeşilbaş'ın, o dönem Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapan Fahri Kasırga'nın derdest edilerek Akıncı Üssü'ne götürülmesinden önce yolunu kestiği öne sürülüyor.