Gündem

"Antakya'dan İmamoğlu için oy kullanmaya geleceklerin otobüsünün hareketine izin verilmedi"

Otobüsün durdurulmasına tekerlekteki çizik gerekçe gösterildi

22 Haziran 2019 15:06

Antakya polisinin kentten yola çıkarak İstanbul’a gelmeyi planlayan bir grubun otobüsüne yol izni vermediği iddia edildi. Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu destekçilerinin bulunduğu kaydedilen otobüsün durdurulmasına gerekçe olarak ‘tekerleklerdeki çizik ile can güvenliğinin’ gösterildiği kaydedildi.

BirGün gazetesi muhabiri Serbay Mansuroğlu, Twitter hesabından durdurulan otobüsün fotoğrafını paylaşarak, "Antakya’da E. İmamoğlu için oy kullanmaya geleceklerin otobüsünün hareket etmesine polis izin vermiyor. Gerekçe tekerde çizik ve can güvenliği” açıklamasında bulundu. Mansuroğlu, daha sonrasında yaptığı paylaşımda da "Demir hattında ve kara yolunda ölümlü kazalar yaşanırken yapılmayan denetimler şimdi yapılıyor" ifadesini kullandı. 

Polis tarafından yola çıkmasına izin verilmeyen otobüsün sanayiye giderek tekerlek eğiştirdiği belirtilirken, Mansuroğlu da "Polisin engellemesine karşı sanayiye geldik. Tekeri değiştirince yola çıkıyoruz. Kararlılık geri adım attırmadı. Devletin imkanlarıyla taşınmıyoruz 10’ar lirayla teker değiştirip geleceğiz" paylaşımında bulundu. 

Tekerleklerin değiştirilmesinin ardından yola çıkan otobüs bu seferde jandarma durdurarak GBT uygulaması yaptı. Mansuroğlu sosyal medya hesabından, "Antakya’dan çıkmadan bu defa jandarma durdurdu. GBT kontrolü yapılıyor. 15 dakikada iki engel" paylaşımında bulundu.