Politika

İddia: Akşener, Dervişoğlu'nu "emanetçi genel başkan" olarak seçtirecek, Dervişoğlu'na oy vermeyenler tasfiye edilecek

"Akşener’in Altılı Masa'dan kalkıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasının nedeni Saray’ın kontrolünde olması"

21 Nisan 2024 19:25

T24 Haber Merkezi

Yeni Çağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu, İyi Parti’nin 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü kurultayı hakkında İyi Parti'nin kurucusu, Genel İdare Kurulu üyesi ve Yeni Çağ imtiyaz sahibi Ahmet Çelik'le konuştu. Çelik, Uğuroğlu'na, "Akşener’in altılı masadan kalkıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasının nedeni Saray’ın kontrolünde olmasıdır" dedi. Çelik ayrıca GİK’in aldığı ‘yerel seçime İyi Parti’nin tek başına girmesi’ kararını İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek başına aldığını öne sürdü, "Akşener’in niyeti Dervişoğlu’nu olağan kurultaya kadar ‘emanetçi genel başkan’ seçtirmek ve olağan kurultayda yeniden partinin başına geçmektir. Dervişoğlu’na oy vermeyenler de seçilemeyenler de Akşener’e karşı olanlar da partiden tasfiye edilecekler" iddiasında bulundu.

Uğurluoğlu, İyi Parti hakkında İyi Parti GİK üyesi Çelik'le konuştu. İyi Parti 27 Nisan'da yapacağı olağanüstü genel kurulda genel başkan seçimine gidecek. Parti genel başkanlığına adaylığını koyan Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın ile de daha önce söyleşiler yapan Uğuroğlu'nun Çelik ile yaptığı görüşmede, Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener Saray'ın kontrolünde"

"Akşener’in Altılı Masa'dan kalkıp Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasının nedeni Saray’ın kontrolünde olmasıdır. Ayrıca Akşener kendisinin GİK üyesi yaptığı isimlere de bu şekilde telkinde bulununca GİK’ten ‘yerel seçime İYİ Parti’nin tek başına girmesi’ için karar çıktı. Dolayısıyla bu karar Akşener’in tek başına aldığı karardır. GİK kararının arkasına hiç sığınmasın.

"Dervişoğlu’na oy vermeyenler, seçilemeyenler, Akşener’e karşı olanlar partiden tasfiye edilecek"

İyi Parti’nin WhatsApp grubundan Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan adaylığı açıklandı. Bu ne anlama geliyor söyleyeyim. Meral Akşener milletvekillerini arıyor ve adayım, ‘Müsavat Dervişoğlu’ diyor.

Özel kalem müdürü Esma hanım delegeleri arıyor, ‘Genel Başkan, Müsavat Dervişoğlu’nu destekliyor, ona oy verin’ diye baskı yapıyor. Akşener’in niyeti Dervişoğlu’nu olağan kurultaya kadar ‘emanetçi genel başkan’ seçtirmek ve olağan kurultayda yeniden partinin başına geçmektir.

Dervişoğlu’na oy vermeyenler de seçilemeyenler de Akşener’e karşı olanlar da partiden tasfiye edilecekler."