Gündem

İddia: Adana'daki hapishanede falakaya yatırdılar, izlerini yok etmek için de tuzda yürüttüler

20 yaşındaki Hakan İnci, tutuklu olduğu dönemde hapishanede yaşadıklarını anlattı

29 Temmuz 2019 12:46

20 yaşındaki Hakan İnci, tutuklu olduğu dönemde hapishanede falakaya yatırıldığını, ayağındaki izler nedeniyle de gardiyanların kendisini tuz üzerinde yürüttüğünü iddia etti.  

Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya konuşan İnc, tehdit ve hakaret suçundan 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezasına karşılık 6 günlüğüne hapse giren 20 yaşındaki Hakan İnci, gardiyanların kendisine işkence yaptığını öne sürdü.
 
İtirafçı olan eski DHKP-C üyesi Berk Ercan'ın ifadeleriyle tutuklananlar arasında yer alan Hakan İnci, 17 Temmuz'da görülen duruşmada tahliye oldu.

İnci, 19 Temmuz'da hapishanedeyken yaşanan olaylar nedeniyle kendisine açılan hakaret ve tehdit davası nedeniyle çarptırıldığı 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasının infazı için tekrar hapishaneye girdi.

19 Temmuz'da Adana E Tipi hapishanesine girer girmez çıplak arama yapıldığını ifade eden İnci, 15 kişilik koğuşa 27. kişi olarak verildiğini ifade etti.

İnci, bu koğuşta geçirdiği ilk günün ardından ikinci gün ayakta sayımı kabul etmediği için kendisine tekme ve yumruk atıldığını öne sürdü.

"Falakanın izlerini yok etmek için tuzda yürüttüler"

İkinci günün sonunda koğuştan alınarak tek kişilik bir nezarethaneye konulduğunu belirten İnci, üçüncü gün gardiyanlar tarafından bir odaya götürüldüğünü, elleri ve ayaklarının kelepçelenerek falakaya yatırıldığını da iddiaları arasına ekledi.

Falaka sırasında bayıldığını ve kafasından aşağı dökülen suyla ayıldığını anlatan İnci, falakanın izlerinin ortadan kalkması için  yere dökülen tuz üzerinde yürütüldüğünü söyledi. 

Haberin tamamı için tıklayın