Ekonomi

İddia: 3 ay peş peşe asgari ödeme yapılan kredi kartı kapanacak

01 Haziran 2024 15:04

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartlarında 3 ay peş peşe asgari ödeme yapan kullanıcıların kartlarının kapanacağını iddia etti.

Milyonlarca yurttaş ay sonunu getiremeyince kredi kartından harcama yapıyor. Gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartı kullanımına ilişkin çok dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Yarkadaş, 3 ay peş peşe asgari ödeme” yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacağını iddia etti.

"Kontrolsüz ve kuralsız bir şekilde dağıtılan kredi kartlarında yeni uygulama…" diyen Yarkadaş, paylaşımında, "3 ay peş peşe “asgari ödeme” yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanıyor. Kartı yeniden açtırabilmeniz için, borcunuzun tamamını ödemeniz gerekiyor. Yaşam, yoksullar ve düşük gelirliler için daha da zorlaşıyor. AK PARTİ’nin ülkeyi getirdiği durumun özeti…" dedi. 

Kredi kartında asgari ödeme nedir?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kredi kartı borcunuzun son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken en düşük miktardır. Bu ödeme miktarının altında bir ödeme yapmanız durumunda, borcunuza gecikme faizi uygulanır.