Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a "siyasi cinayetler" telefonu

Koray Aydın, pazartesi günü savcılığı arayarak bilgi ve değerlendirmelerini aktaracak

16 Ekim 2021 13:18

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetlerin yaşanabileceğine ilişkin kaygısını” dile getirmesinin ardından başlayan tartışmaların devamında, kendilerine de bu doğrultuda gelen duyumlar olduğunu belirten İyi Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ı aradı. İnce, Aydın’a elindeki bilgileri sordu.

Habertürk’ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, siyasi cinayetler tartışması sonrasında kendilerine de gelen duyumlar olduğunu belirten İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a savcılıktan telefonla davet geldi. Aydın, pazartesi günü savcılığı arayarak bilgi ve değerlendirmelerini aktaracak.

Ancak Koray Aydın'ın kendilerine gelen duyumlar olduğunu açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı’ndan da bir telefon geldi. Telefonun ucundaki İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce idi. Bakan yardımcısı İnce, Aydın’a o sözlerin sebebini ve elindeki bilgileri sordu. Aydın da, Muhterem İnce'ye bilgi ve değerlendirmelerini iletti.

TIKLAYIN - İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: Bizim de aldığımız suikast duyumları var

Erdoğan'ın tartışma yaratan, "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" ifadesini, "Çok tehlikeli bir cümle" olarak değerlendiren CHP lideri, "Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var. Erdoğan'ın bizzat kendi ifadeleridir. ‘Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor" ifadelerini kullanmıştı.