Gündem

İçişleri Bakanlığı bütçesinde 22 yıl sonra bir ilk: Muhalefet milletvekillerinden destek geldi

10 Kasım 2023 06:52

TBMM’deki İçişleri Bakanlığı bütçesinde 22 yıl sonra bir ilk yaşandı. CHP, İYİ Parti ve TİP milletvekilleri, çetelerle mücadele başta olmak üzere Bakan Ali Yerlikaya ve ekibinin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını açıkladılar; “Kamuoyu ve siyasiler arkanızda” mesajı verdiler.

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Çeteleri çökertme konusundaki kararlılığınızı tebrik ediyorum. Ama bu çetelere kimin yol verdiğini tahmin etmek zor değil” diyerek eski Bakan Soylu'yu işaret etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da “Ne kadar hırsız, mafya, dolandırıcı varsa Soylu'yla resim çektirip piyasaya çıkıyordu. Siz iyi bir başlangıç yaptınız” değerlendirmesi yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “Bakanın suç ve suçluyla mücadelesi takdir topluyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, “Meclis ilk defa böyle sakin bir İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşüyor, bu da sizin devlet adamlığınızla ilgili” diyerek teşekkür etti.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti ve “Görev odaklı çalışmanızdan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da, “Son yılların en nezaketli İçişleri Bakanlığının bütçe komisyon görüşmesine tanık oluyoruz. Selefinizle aranızdaki niteliksel uçurumun kanıtı olan bu tutum nedeniyle teşekkür ederim. Kendisine sorduğumuz sorulara yanıt vermek yerine demagoji yapmayı seçmişti” dedi.

Ali Yerlikaya’dan Soylu göndermesi: Benim yoğurt yeme tarzım bu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bütçede icraatlarının İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu ile karşılaştırılması konusunda imalı bir açıklama yaptı; “Suçla mücadelede benden önceki 9 bakanın ve benden sonra gelecek bakanların duruşları aynı olacak. Herkesin bir yoğurt yeme tarzı var, benimki de bu… Hiçbir zaman kasıtlı olarak bir insanı incitmedim. Burada 3 kişi bir araya gelmiş, benim hemşerime ayar vermeye çalışıyorsa, helal kazancına şekil yapmaya çalışıyorsa onun yakasına yapışmak boynumuzun borcudur.