Gündem

Süleyman Soylu'dan HDP'ye operasyon açıklaması: Başka illere de sıçrayacak

"Hırsızların da iflahını keseceğiz"

21 Mart 2019 13:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Adana il binasına düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "HDP binasında bundan 3 yıl önce mahkeme kurmuşlar, çek-senetçilik yapıyorlar. Üç vatandaş geldi ihbar etti, 'Orada kozmik oda var, o kozmik odaya sadece bunların milletvekilleri giriyor.' 7 ajanda ve paralar ele geçirdik. Elektrik parasını ödeyemiyorlar, kasada para tutuyorlar. Onun ötesinde başka illere de sıçrayacak birçok bilgiler ele geçirdik" dedi.

TIKLAYIN - Adana'da HDP'ye operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dün meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen bölgelerden Ucarı Mahallesi'ne giderek bölgede görev yapan Kızılay, AFAD ve jandarma ekiplerinden son durum hakkında bilgi aldı. Depremde yaklaşık 355 evin hasar gördüğünü söyleyen Soylu,  "155'i ağır hasarlı. Ya istedikleri yerde ev yapmaları için kendilerine para vermek suretiyle veyahutta eğer 'siz yapın' derlerse bizim yapacaklarımızı hemen harekete geçirip inşallah o köyleri, o mahalleleri çok güzel bir hale getireceğiz" açıklamasında bulundu. Soylu, sonrasında Denizli Çivril'e geçerek burada halka seslendi.

İçişleri Bakanı, 57 bin uyuşturucu satıcısını hapse atıldığını söyledi. Soylu, "Anneler rahat olsunlar, eğer bu uyuşturucu satıcılarını da patronlarını da yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz, namerdiz, namerdiz" diye konuştu.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"57 bin uyuşturucu satıcısını kodese tıktık. Anneler rahat olsunlar, eğer bu uyuşturucu satıcılarını da patronlarını da yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz, namerdiz, namerdiz. İlahi Tayyip Erdoğan, dedi ki, 'Süleyman, eğer vatandaşımız rahat uyurken bekçi düdüğünü duymazsa senden sorarım.' Biraz önce Denizli'deydik. Yüzde 35 hırsızlıklar düştü. Hırsızların da iflahını keseceğiz.