Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Suriye'ye dönenlerin sayısı 354 bine ulaştı

19 Eylül 2019 17:13

İçişleri Bakanı Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Ankara’da bulunan Vilayetler Evi’nde konuştu. Yapılan harekatlar sonrası Suriye'ye dönenlerin sayısının 354 bine ulaştığını söyleyen Soylu, "Güney sınırımızın altındaki hayatı, hem Suriyeliler için hem de kendi iç güvenliğimiz için güvenli hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Türklerin gaziliğin kıymetini bilen bir millet olduğunu söyleyen Soylu, "Bu millet, her şeyden önce gazi bir millettir. Gazidir, çünkü zulmün yarasını görmüştür. Dünyanın bütün zalimlerinin toplanıp vatanına, bayrağına göz dikmesini görmüştür. Gazidir, çünkü bu millet ihanetin yarasını da görmüştür" dedi.

Türkiye’nin göç yönetiminin, terörle mücadelesinin, savunma sanayinin millileştirilmesi hamlesinin ve içeri sızmış FETÖ temizliğinin, sınır güvenlik yönetiminin milli bir bilinçle yapılan işler olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye 8 yıldır, Suriye ve Orta doğu kaynaklı göçü yönetmektedir. Ancak 8 yıldır sadece gelen gideni ağırlamakla iktifa ediyor değildir. Güney sınırımızın altında hem Suriyeliler için, hem de kendi iç güvenliğimiz için güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Rakamlar her şeyi anlatıyor. O bölge normalleştiği oranda hem bizim ülkemizdeki terör faaliyetleri azalıyor, hem de göç, tersine dönmeye başlıyor. Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatları sonrasında, harekat bölgesine geri dönüşler, bugün itibarıyla 354 bin sayısına ulaşmıştır. PKK’n'n içerideki eleman sayısı 600’ün altına gerilemiştir. Biz sadece 19 Eylül Gaziler için burada değiliz sizden ders almak için buradayız. Bu topraklarda alınabilecek en büyük dersi sizler veriyorsunuz."