Gündem

Soylu, Suriye'de yeni bir operasyon yapıldığını açıkladı: DEAŞ'ın önemli ismini yakaladık

13 Kasım 2019 11:02

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'de düzenlenen yeni bir operasyonla IŞİD'in önemli bir ismini yakaladıklarını söyledi. IŞİD'lilerin iadesine ilişkin de konuşan Soylu, "Kimsenin teröristinin oteli değiliz" dedi. 

Soylu, Van’da katıldığı Güvenlik Korucuları Hizmetiçi Eğitimi Programı’nda konuştu. Soylu, “Türkiye’nin terörle mücadelesi içerisinde koruculuk sisteminin çok önemli katkısı ve etkisi vardır. Cenab-ı Allah sizlerden, sizden öncekilerden, şehit ve gazi korucularımızdan gani gani razı olsun. Türkiye’ye çok hizmet verdiniz. Bu müessesenin daha etkin ve verimli işlemesi için bizler de kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ve yönlendirmesiyle pek çok adım attık, atmaya da devam ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Bu noktada hiçbir talebimizi geri çevirmediği gibi bizzat talimatları ve yönlendirmeleri oldu" diye konuştu. 

Soylu, "Koruculuk sistemi 2007’den ve 2017’den itibaren özlük hakları konusunda bugün çok farklı bir seviyededir. Operasyon tazminatlarından, maaş düzenlemesine ve emekliliğe kadar pek çok adm attık. Korucular Daire Başkanlığı kurarak sistemi kurumsallaştırdık. Güvenlik korucularımızın primlerinin tamamı devlet tarafından karşılanmak üzere sigortalı sayılmalarına imkansız tanıdık. Bu ilk kez oluyor. Bu yıllarca konuşuldu ve hayaldi. Bu bir adımda sağlanmış oldu. Operasyon tazminatı söz konusu değildi. Attıkları her adımda operasyon başına ödenir hale getirdik. Ödül sistemini yeniledik. Tüm güvenlik korucularımızı harçsız silah taşıma imkânı getirdik" ifadesini kullandı. 

Soylu şöyle konuştu: 

"2211 korucumuzu uzman erbaş yaptık. Şu anda yeni bir hamle ile birlikte 500 korucumuz uzman erbaş olacak. Bunu sağlayacağız. Tüm korucularımıza cep telefonu verdik. 18 bin 482 korucumuzu emekli ettik. Kendileri istediler ama onlarla karşılıklı bir adım attık. Özellikle emekli etmeden önce korucu yaşı 44’lerdeydi. Şimdi yaklaşık bunu 8-9 yaş düşürebilme fırsatına sahip olabildik.  25 bin yeni güvenlik korucusu aldık. 

26 ilde 54 bin güvenlik korucusu görevinin başındadır. Emekli olanların yerlerine varsa çocukları, kardeşlerini ve tavsiye ettiklerini yerleştirdik. Jandarma Komutanımız ile karar verdik, Foça’da üst düzey komando eğitimi verdik. Güvenlik korucularımızın iller arasında görevlendirmelerini sağladık.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var; ‘Jandarmanın, polisimizin, askerimizin kıyafeti varsa benim güvenlik korucumun da aynı kıyafeti olacak’ Bu kadar açık ve net. En ufak bir ayrıma müsaade etmeyiz. Son üç yılda öyle adımlar atıldı ki daha da çok adım atacağız. Bir eksiğimiz var. Bu sene 2 bin jandarmamızı kendi imkanlarımızla tatile gönderdik.  Polisimizi, sahil güvenliğimizi de… Bu sene de 3 bin korucumuzu tatile göndereceğiz. Hiç merak etmeyin her şeyinizle sizinleyiz"