Gündem

İçişleri Bakanı Soylu’dan İmamoğlu ve Yavaş’a: Sezgin Tanrıkulu’ndan nefret ediyorum desinler

“Çıksın şunu söylesinler ya, hadi desinler ya"

09 Mart 2019 12:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’ndan “PKK lanet bir terör örgütüdür, terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum” demelerini istedi.

Soylu, Yavaş ve İmamoğlu’na hitaben şunları söyledi: “Çıksın şunu söylesinler ya; 'PKK lanet bir terör örgütüdür. Bunların da bunların getireceği oyun da Allah belasını versin' desinler. 'Terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum.' Hadi desinler ya."

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu arasında cuma akşamı ‘Zindaşti’ tartışması yaşanmıştı.

TIKLAYIN - CHP'li Tanrıkulu ile AKP'li Kuzu arasında 'Zindaşti' atışması: İtiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın

Kuzu, sosyal medya hesabı Twitter’da Tanrıkulu’ya ‘teröristlerin’ cenazesine katıldığını, PKK DHKP-C'nin avukatlığını yaptığını ve 'CIA ajanı' olduğunu söylemiş; Tanrıkulu da İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçen günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya şu cevabı vermişti:

“Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın.”