Gündem

İçişleri Bakanı’ndan Uygur Türkleri’ne yönelik “sınır dışı edeceğiz" tehdidine ilişkin açıklama: Üzüntümüzü ve özrümüzü tekrar belirtiyoruz

30 Kasım 2022 16:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çin Konsolosluğu önünde toplanan Uygur Türkleri’ne "Sınır dışı edeceğiz" tehdidinde bulunan polise ilişkin olarak açıklama yaptı. 

Soylu, Twitter hesabından "Bu sabah İstanbul’da, Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türkü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür... Bu vesileyle üzüntümüzü ve özrümüzü belirtiyor tahkikatın başladığını ifade etmek istiyoruz." notuyla açıklamasını paylaştı. 

Soylu şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün sabah saatlerinde İstanbul’da Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türkü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine bölgenin güvenliğini sağlamakla sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür. Elbette ki her ülkenin büyükelçiliğinin güvenliğini sağlamak göreviniz ve sorumluluğumuzdur. Arkadaşlarımızın titizliği bu yüzdendir. Ancak güvenliği sağlarken kullanılan bazı ifadeler, kastı aşmıştır. Böylesi hassas bir görevde bu şekilde ifadeler kullanmamalıyız.

Türk Soylu kardeşlerimize, uzun dönemli ikametten vatandaşlığa kadar nüfus ve vatandaşlık birimlerimizde kurulan özel ofislerde hassasiyet gösteriyoruz, göstermek durumundayız.

Bu vesileyle üzüntümüzü ve özrümüzü tekrar belirtiyor, konuyla ilgili tahkikatın başladığını ifade etmek istiyoruz."

TIKLAYIN |  Çin Konsolosluğu önünde toplanan Uygur Türkleri’ne polisten "Sınır dışı edeceğiz" tehdidi