Spor

Icardi atıyor, Galatasaray kazanıyor; iki yıllık maaşını çıkardı!

26 Ağustos 2023 08:11

Galatasaray ile yıllık 10 milyon euroya anlaşan Mauro Icardi’nin ücretinin 6 milyonunu kulüp, 4 milyonunu ise sponsorlar karşılıyor. Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 25 milyon euroyu garantileyecek olan sarı-kırmızılı takım, yıldız oyuncunun da parasını çıkarmış olacak

PSG’den bonservisi 10 milyon euroya alınan Galatasaray’ın yıldız golcüsü Mauro Icardi attığı goller ve performansı ile sarı-kırmızılıları Şampiyonlar Ligi’ne taşıyor. 10 milyon euroluk ücretinin 6 milyon eurosunu Galatasaray’ın 4’ünü ise sponsorların karşılayacağı Icardi, oyunu, golleri ve asistleri ile şimdiden 2 sezonluk parasını amorti etti.

25 milyon euro kasaya girecek

Galatasaray’ın 3-2’lik galibiyeti ile sona eren Norveç’teki ilk maçta Icardi 1 gol, 1 asistle Şampiyonlar Ligi kapısını ardına kadar açtı. Cimbom gruplara katılmayı başarırsa grup maçlarına çıkmadan yaklaşık 25 milyon euroyu kasasına koyacak.

Sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi’ne giriş parası olarak UEFA’dan 15.7 milyon euro alacak. Ayrıca katsayı geliri olarak 9 milyon 100 bin euro kazanacak. Yani Galatasarayaray, salı günü Molde karşısında turu getirecek sonucu alırsa Şampiyonlar Ligi’nde sahaya çıkmadan 24 milyon 740 bin euro kazanacak.

Galatasaray’ın bu gelire çok yakın olmasını sağlayan Icardi de şimdiden doğru bir transfer tercihi olduğunu performansıyla ortaya koymuş oldu.