Spor

Icardi, adım adım Galatasaray'a

04 Eylül 2022 11:30

Galatasaray, Paris Saint Germain'in Arjantinli golcüsü Mauro Icardi için kiralık olarak anlaşmaya vardı. 

Süper Lig'in ilk 4 haftasında sadece 2 gol atabilen Galatasaray golcü arayışlarında sona geldi. Sarı kırmızılıların daha önce anlaştığı dünyaca ünlü yıldız ile Icardi'nin geliş tarihi belli oldu. Arjantinli futbolcu imzayı atmak için en geç salı günü İstanbul'da olacak.

Satın alma opsiyonu olmayacak

Ajansspor'un haberine göre, Galatasaray ile Paris Saint Germain arasında anlaşmanın ayrıntıları da netleşti. Icardi, sarı kırmızılılara kiralık olarak imza atacak ve sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmayacak. Arjantinli yıldızının maaşının büyük bölümünü Fransız ekibi karşılayacak.

Barcelona alt yapısından yetişen Mauro Icardi, Sampdoria'da çıkış yaptıktan sonra Inter'e transfer oldu. Arjantinli futbolcu, Inter formasıyla 2 kez gol krallığına ulaştı. PSG, 2018'de İtalya'da yılın futbolcusu seçilen Icardi'yi 50 milyon Euro bonservis vererek transfer etti.

Bu sezon hiç forma giymeyen Mauro Icardı geçen sezon PSG formasıyla tüm kulvarlarda toplam 30 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 5 kez gol sevinci yaşayan Arjantinli yıldız hiç asist yapamadı.