Gündem

İbrahim Kiras: CHP'nin helalleşme sancıları

Kiras, CHP'nin kıldan ince, kılıçtan keskin bir sırat köprüsünün üstünde olduğunu dile getirdi

30 Kasım 2021 09:00

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Muhafazakârlarla helalleşmeliyiz" açıklamasının muhafazakâr kesimden daha fazla sol-seküler kesimde yankı bulduğunu belirterek, "Mevcut siyasi iktidarın sözcüleri ve yine iktidarı destekleyen kalemler de şiddetle eleştiriyor bu çıkışı tabii ama CHP tabanı adına söz söyleme iddiasındaki belirli bir zümrenin tepkisi -veya direnişi- daha manidar olsa gerek. Çünkü iktidar kanadı dindar/muhafazakâr seçmen tabanının ayartılma çabası olarak görüyor söz konusu girişimi. Bunu etkisizleştirmek istemeleri de anlaşılır bir durum. Ne var ki diğer kesimin itirazı ana muhalefet partisi yönetiminin uzunca bir süredir devam ettirdiği -ve özellikle yerel seçimde önemli bir başarı sağlamış olan- siyasi stratejisi bakımından anlaşılır bir tutum değil." diye yazdı.

Kılıçdaroğlu yönetiminin, geçmişte girilen yanlış yoldan partiyi çıkarmaya yönelik çabalarının başarıya ulaştığını savunan Kiras, "Özellikle bu anlayışla kazanılan İstanbul ve Ankara seçimleri CHP’deki yeni siyasetin kalıcı hale gelmesini ve parti içindeki itirazların etkisizleşmesini sağladı. Gelgelelim ana muhalefet partisi hâlâ kıldan ince kılıçtan keskince bir sırat köprüsünün üstünde.

Kılıçdaroğlu’nun “dostlarla birlikte” iktidara yürüme stratejisine yenilerle birlikte eski dostların da destek vermesi lazım. Aksi bir durum Millet İttifakının önümüzdeki seçimdeki başarısını riske atmaz ama CHP’nin siyasetin merkezinde yer alma hedefini riske atar" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...