Ekonomi

İbrahim Kahveci: Asıl sorun fakirliği görmek istemeyen dindar ve muhafazakâr kesimde, şarkıcı kadınları çok sıkı takip edenler nedense fakirliği takip edemiyor

"İhaleleri takip etmeyenler festivalleri takip edip, kızlı erkekli yan yana gelmeyi suç sayabiliyor"

Fotoğraf: Evrensel gazetesinden alınmıştır

09 Eylül 2022 08:25

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, ekonomik buhran ya da bunalım ekonomisinin 2015'ten bu yana Türkiye'de yaşanan süreci ifade ettiğini belirterek, "Türkiye’de öyle bir ekonomik çöküş var ki insanlar çocuk yapamıyorlar.... Bundan daha büyük veri mi var? Bizim artık cari açığımız sorun değil; bizim çocuk açığımız büyük sorun. 2014 yılında 2,2 olan kadın başına çocuk sayısı 2021’de 1,7’ye düştü. Her 10 kadında 5 çocuk daha az doğum oluyor. Bu demografik yıkım demektir. Nüfusun kendini koruma oranı 2,1 olduğuna göre büyük çöküş yaşadığımız aşikardır..." diye yazdı.

Dindar ve muhafazakâr kesmin Türkiye'de yaşanan fakirliği görmezden geldiğine işaret eden Kahveci, "Şarkıcı kadınları çok sıkı takip edenler nedense fakirliği ve beslenemeyen çocukları takip edemiyorlar. Yoksulluk intiharlarını bile ‘Reisi zora sokmak için...” tanımına alıyorsak vicdani ve insani çöküşümüzü anlamış olur muyuz?

Parayı kaybeder buluruz ama insanlığı ve vicdanı kaybedince yeniden bulmamız epey zorlaşacaktır.

Devletin israfını yönetimin itibarına sayıp fakirlere de açlığı tavsiye edip porsiyonları küçültün demek neyin karşılığı olabilir? İhaleleri takip etmeyenler festivalleri takip edip, kızlı erkekli yan yana gelmeyi suç sayabiliyor... İyi ama yan yana gelen devlet-mafya ne olacak? 5’li çete diye anılan Hazine garantili müteahhitler yan yana nasıl geliyor?

Velhasıl bir çöküş yaşıyoruz ama bu çöküşün asıl yıkıcı tarafı zihniyet çöküşüdür." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...