Gündem

"İBB'ye ben de adayım" diyen Kerimoğlu'ndan İmamoğlu'na: Genel Başkan’a organizasyon yapmak gayri ahlaki

24 Temmuz 2023 22:57

“İBB’ye ben de adayım” çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, belediye başkanları toplantısında İmamoğlu ile yaşadığı gerilime ilişkin konuştu.

TV 100’de yayımlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Bülent Kerimoğlu, tv 100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv 100 yazarı Hacı Yakışıklı, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik ile gazeteciler Şaban Sevinç ve Barış Yarkadaş'ın sorularını yanıtladı.

"İBB’ye aday mısınız?" sorusuna Kerimoğlu, "Partimizde gerek milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, PM üyeliğinin dile getirilmesi çok olağan bir olaydır. Şu anda kongre sürecindeyiz, önümüzdeki günlerde Kurultay olacak. Tüzük değiştiğinde, üyeye dönük bir ön seçim söz konusu olduğunda, İBB başkanlığı için yapılacak bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim" yanıtını verdi.

Kerimoğlu'ndan, "İmamoğlu’nu ihanetle suçladınız mı?" sorusuna yanıt

Kerimoğlu, Gürel'in kendisine yönelttiği ''İmamoğlu’nu ihanetle suçladınız mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Parti içinde her türlü konunun konuşulması gerektiğine inanan birisiyim. Asla bir iftirada bulunmadım, partimizin kurullarında yapılan bir toplantıda düşüncelerimi açık yüreklilikle söylerim. Orada ‘Yerel seçimlere dönük çalışma yapmamız gerekiyor, bunları bir kenara bıraktık basında CHP’yi tartıştırıyoruz. Bir Zoom toplantısında partinin hiyerarşisine uymayan, disiplinine uymayan bu tür toplantıları da etik bulmuyorum, gayri ahlaki buluyorum’ dedim."

Kerimoğlu: "Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?" dedi

Belediye başkanları toplantısında yaşananlarla ilgili Kerimoğlu,"İmamoğlu bana herhangi bir laf atmadı, sataşma olmadı. Yerime geçtim oturdum. Kürsüye davet edilirken İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ dedi. Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. Bu toplantılar CHP’nin daha başarılı olması niyetiyle yapılmış olsa yine anlaşılabilir bir şey ama gizli saklı yapılıyorsa, CHP’nin başarılarını artırmaktan ziyade Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir. Bunu yapacaksanız görevinizi bırakarak yapmanız gerekir" diye konuştu.

''Kim olsa kazanırdı''

Yakışıklı'nın, "2019’da başkası aday olsaydı, aynı ekipli yine CHP mi kazanırdı?" sorusuna ise Kerimoğlu, "O seçimde her kim aday olsaydı kazanırdı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 16 Nisan 2017 referandumunda zaten CHP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanacağı belliydi. Esas zora sokan 2019’da 13 bin oyla yerel seçimleri kazanmamızdı. Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa Genel Başkanlığı bugün bırakırım. Sayın Genel Başkan ‘Değişim kaçınılmazdır, her konuda değişim olacaktır. Bir gün ben de bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi için gerekli adımları atacağım. Partiyi, ehil ellere, liyakatli kadrolara, başarılı, geçmişiyle CHP geleneğini temsil edebilecek insanlar var ise onlara bırakacağım’ dedi" yanıtı verdi.