Gündem

İBB'ye bağlı İstanbul Kitapçısı, sosyal medyada tepki toplayan çocuk kitaplarının satışını durdurdu

20 Haziran 2022 12:26

T24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan İstanbul Kitapçısı'nda çocuk kitabı kategorisinden satışa sunulan 'Aşk ve Dostluk'  ile 'Çıtır Çıtır Felsefe' isimli kitaplarda “cinsel istismar” ifadelerinin yer aldığı görüldü. Kültür Dairesi Başkanlığı, sosyal medyada tepki toplayan kitapların satışının dün durdurulduğunu ve konuyla ilgili detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

İBB’ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda çocuk kitabı kategorisinden satışa sunulan 'Aşk ve Dostluk' isimli kitapta, çiftler arasındaki temasın açıkça anlatıldığı ifadeler yer alırken, 'Çıtır Çıtır Felsefe' isimli kitapta bir çocuğun “cinsel istismara” uğradığı ifadelerin yer aldığı görüldü. Kitapların İstanbul Kitapçısı'nda satılması sosyal medyada tepki topladı.

Konuyla ilgili ulaştığımız Kültür Dairesi Başkanlığı’nda çalışan bir yetkili,  kitapların, kitapçılarda ve internetten satışının dün akşam itibariyle durdurulduğunu söyledi. 'Çıtır Çıtır Felsefe' kitabının, kendi yayınları olmadığını söyleyen yetkili, kitapların İstanbul Kitapçısı şubelerinden toplatıldığını ve konuyla ilgili detaylı bir açıklamanın yapılacak incelemelerin ardından yapılacağını ifade etti.

Kitapların İstanbul Kitapçısı'nda satılması sosyal medyada tepki topladı. Bir Twitter kullanıcısı "Kültür ve Turizm Bakanlığı,  bu ve buna benzer kitaplara nasıl onay veriyorsunuz? Bunları satanlara nasıl ceza vermiyorsunuz?" paylaşımıyla kitapların satışına tepki gösterirken bir başka paylaşımda "Eğer o içindeki bilgiler doğruysa İçişleri Bakanlığı' müdahalesi bile gerekebilir" ifadeleri yer aldı.