Gündem

İBB’ye ait alana kimyasal atık dökenleri şikâyet etmişti; AKP’li Güngören Belediyesi çalışanı işinden oldu!

05 Mart 2024 07:12

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait alana kaçak yollarla kimyasal madde döküldüğünü gören AKP’li Güngören Belediyesi çalışanı, kendisine “Biz bunları biliyoruz. Yapanları uyardık. Her şeyi takip ediyoruz” dendiğini iddia etti. Konuyla ilgili şikâyette bulunan çalışan bir süre sonra işten çıkarıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, AKP’li Güngören Belediyesi’nde moloz toplama işçisi olarak işe başlayan Salih Durmaz, atıkları döktükleri Gençosman Mahallesi’ndeki alana gittiğinde belediyeye ait olmayan araçların moloz döktüğünü gördü. Bu molozların toplanıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanlara götürüldüğüne şahit olan Durmaz, atık alanında yaşananları gözlemlemeye başladı. Durmaz, bir süre sonra moloz sahasında ‘En sinsi meslek hastalığı’ olarak geçen, birçok kot taşlama işçisinin ciğerlerini bitirerek ölümüne neden olan kimyasal maddenin, kontrolsüz şekilde belediyenin atık alanına döküldüğünü belgeledi. Durmaz Savcılığa şikâyet dilekçesi verdi.

Durumu Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Ergül’e anlattığını söyleyen Durmaz, “Bana ‘Biz bunları biliyoruz. Yapanları uyardık. Her şeyi takip ediyoruz’ dedi. Sonra da hafriyat alanı şefi bana ‘Bunlar birilerinin tanıdığı; sen bu işi kurcalama. Düşman kazanma, ölürsün’ diyerek tehdit etti” açıklamasını yaptı. Salih Durmaz bir süre sonra da işten çıkarıldı.

Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, söz konusu görüntüleri değerlendirirken, “Bu madde, Potasyum Permanganat. Bu madde zehirlidir. Kimyasal atıkların toplanma ve yaşamdan uzaklaştırılması gerekiyor" diye uyardı.